Toate știrile

Cât de repede “zboară” banii publici din Gospodărire Urbană Galați: 86.000 lei în 3 minute și 110.896 lei în 2 minute!

Cât de repede “zboară” banii publici din Gospodărire Urbană Galați: 86.000 lei în 3 minute și 110.896 lei în 2 minute!

Iar banii publici au plecat cu viteza asta din Gospodărire Urbană Galați către două firme care aparțin unor membri ALDE.Cronologia: Mai întâi, conducerea Gospodărire Urbană Galați s-a plâns că nu găsește angajați pentru întreținerea spațiilor verzi din oraș. Soluția a fost să aducă muncitori din străinătate.

30.01.2020, ora 10:57 – Gospodărire Urbană Galați anunță că oferă 86.018 lei pentru un contract de “consultanță management resurse umane din străinătate”.La ora 11:39 SC Daily Events România SRL din comuna Cornești, județul Dâmbovița, depune oferta.

La ora 11:42 Gospodărire Urbană anunță acceptarea ofertei depuse și atribuirea contractului.

3 MINUTE! Suntem curioși câte pagini a avut oferta și dacă a fost timp fizic măcar de citit în întregime oferta.

SC Daily Events din comuna Cornești, județul Dâmbovița, a fost înființată în ianuarie 2019, cu obiectul principal de activitate “organizarea expozițiilor, târgurilor și congreselor” de către domnul Edward Rășchitor, membru ALDE, care și-a anunțat candidatura la primăria comunei Cornești.

După trei săptămâni, alt contract.

20.02.2020, ora 13:16 – Gospodărire Urbană Galați anunță că oferă 110.896 lei pentru “servicii de cazare pentru personalul extracomunitar”.La ora 13:41 SC Dima și Fii SRL din Galați, depune oferta.

La ora 13:43 Gospodărire Urbană anunță acceptarea ofertei depuse și atribuirea contractului.

2 MINUTE! La fel, suntem curioși câte pagini a avut oferta și dacă a fost timp fizic măcar de citit în întregime oferta.

SC Dima și Fii SRL Galați aparține familiei dlui Cristian Dima, președintele ALDE Galați. Dealfel, acesta menționează în declarația de interese acțiunile deținute la această societate comercială.

Nu știm câți și cine dintre cei care conduc Gospodărire Urbană sunt membri ALDE dar cel puțin unul din membrii Consiliului de Administrație al Gospodărire Urbană, dna Codrescu Daniela, este angajată – conform propriului CV publicat pe site-ul www.gospodarire-urbana.ro – la Convert Leasing IFN, o societate comercială care îi aparține tot dlui Cristian Dima, liderul ALDE Galați.

Nu contestăm necesitatea stringentă ca Gospodărire Urbană să angajeze lucrători pentru spațiile verzi. Dar de la a avea nevoie de muncitori, fie și din Nepal și până la a îi aduce printr-o firmă care aparține unui membru ALDE din Dambovița și a îi caza la o altă firmă care aparține unui membru ALDE din Galați, sub supravegherea unui Consiliul de Administrație din care face parte o persoană angajată la firma liderului ALDE Galați este o cale foarte lungă, bătătorită politic.

Iar examinarea în doar 2 minute a unei oferte pentru un contract de zeci de mii de euro nu reprezintă o dovadă de profesionism ci de disciplină politică.USR Galați va face tot ceea ce legal posibil ca asemena practici să dispară din relația banilor publici cu economia privată.Suntem obligați să facem asta. Altfel, nu avem competiție. Altfel, nu avem o piață liberă, nu avem o economie de piață ci doar o economie de partid.

Bogdan Rodeanu

Deputat USR Galați

www.BogdanRodeanu.ro