bogdan rodeanubogdan rodeanu
Toate știrile

Fără Smiorcăială, “măi dragă” PSD Galați!

Fără Smiorcăială, “măi dragă” PSD Galați!

PSD vrea amânarea alegerilor, din cauza creşterii numărului de infectări cu COVID , dar vrea să facă ceva pentru limitarea transmiterii virusului în pieţele cu tarabe în interior din Galaţi?Guvernul a emis hotărâri de închidere a piețelor din interior. Acestea trebuie reorganizate şi la Galaţi, ca în restul țării.

????

Ce împiedică PSD Galaţi să acționeze? Și aici, întrebările sunt simple:

– Ce vă împiedică să implementați măsuri pentru a-i ajuta pe cei care își vând produsele în piețe?

– Ce vă împiedică să îi ajutați şi să îi protejați pe gălățenii care vor să cumpere legume sau fructe din piață?

– Nu aveți resursă umană capabilă să facă aceste lucruri?

Să o luăm pe rând:

1. Viorica Sandu, prima persoană pe care o propuneți gălățenilor să îi reprezinte din partea PSD Galați în Parlamentul României, în Camera Deputaților. Nimic nu se mişcă la Administrația Piețelor fără voia dumneaei. Nici măcar achiziţia unui telefon de serviciu de lux. Iphone-ul cumpărat la începutul anului de Administraţia Pieţelor Galaţi, ca telefon de serviciu, e dovada clară a preocupărilor conducerii pesediste.

Cine ar trebui să știe mai bine organizarea unei piețe agroalimentare, specificul ei și cum poate fi reorganizată astfel încât să-i ajute şi pe producători și pe cumpărători?Să îi protejeze, și pe unii, și pe alții în context COVID?

Ne-am obișnuit cu lamentările astea.

Ultima dată voiați să puneți Președinte al României o altă Viorică, cu aceeași cutumă politică și aceleași recomandări.

2. Florin Gafton, unul din reprezentanții de vază ai Tineretului Social Democrat Galați. Culmea, Consilier Local si ditamai Președinte al Consiliului de Administrație la Piețele Agroalimentare.

Dar probabil mult mai pasionat de contracte pe bani publici, decât de cum trebuie să funcţioneze piețele după ultimele reglementări.Care mai e farmecul muncii la PSD Galați dacă trebuie să-ţi pui picioarele în apă rece şi să gândești relocări de resurse, să te implici conform mandatului dat de PSD Galați pentru banii pe care îi încasezi lunar din Consiliul de Administraţie al Administraţiei Pieţelor?!

3. Un alt reprezentant de vază e Marius Humelnicu. Fost city manager, actual viceprimar și numarul 1 pe lista PSD Galați la Senat. Dar și aici este o scuză.

Exact ca atunci când Varianta Ocolitoare a Municipiului Galați era transformată din drum cu 4 benzi în drum cu doar 2 benzi, doar ca să poata fi lansată în prag de Europarlamentare, pe capota unei mașini, în plin camp, de toată elita social democrată de la Galați. Acum nu mai e cu lansare, e de muncă, chestie incompatibilă în perspectiva lor politică.

4. Nu pot să nu-l amintesc și pe Mitică Marius Mărgărit. Îl amintesc și pentru faptul că mi-a fost coleg în Comisia de apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională. Știe cât de importantă este Poliția Locală Galați în acest context.

Dar și aici sunt alte priorități. Nu cum ar trebui implicată această instituție în reorganizarea piețelor este important pentru PSD Galați, ci altceva: cumulul pensiei cu salariul, protejarea angajaților politici şi statul la căldurică, în birou.

Da, dragi gălățeni, din peste 300 de angajați ai Poliției Locale Galați, doar vreo 130-140 sunt în patrulare pe străzi. “Mulțumim” partidului.

Dar să revenim, dincolo de toate, poate ar fi timpul ca şi PSD Galați să-și pună resursa de partid la treabă.. Spun asta pentru că nu au scuze că nu o pot face. Dar dacă nu știu cum să o facă, pot urma modelul Alianței USR PLUS. Nu am reușit să avem primari și reprezentanți peste tot în țară, dar cei aleși demonstrează în fiecare zi că pot lucra în interesul cetățeanului.

“Măi dragă” PSD Galați, dacă nu aveți idei cum să procedați în privința închiderii piețelor din interior, puteți lua model de la Allen Coliban, primar al Brașovului. Sau pe cel al lui Radu Mihaiu, Primar al Sectorului 2 din București. Și de ce nu, pe cel al lui Lucian Viziteu, Primar al Bacăului.Las mai jos un model de acțiune:

„Piața Obor a dat dovadă de solidaritate în ultimele trei zile. Efortul depus de toți cei implicați a fost încununat cu succes. Azi, doamna directoare a Direcției de Sănătate Publică București, Oana Nicolescu, a făcut o vizită în piața noastră. În același timp am stat în legătură permanent cu domnul prefect, Traian Berbeceanu, care mi-a confirmat că avem tot suportul lor. Măsurile implementate în ultimele zile au asigurat trasee de circulație mai libere și ordonate, păstrarea distanței și o siguranță suficient de mare încât să putem păstra Piața Obor deschisă. Pereții din hala nouă sunt de azi ridicați. Poliția Locală și Națională patrulează regulat prin toate zonele din piață. Comercianții îi atenționează și ei pe clienții care mai încalcă uneori regulile. Se lucrează în continuare la lărgirea intrărilor către platforma de la Piața Obor. S-a dovedit că se poate. Și va trebui să depunem acest efort împreună în fiecare zi, pentru sănătatea tuturor.

”Pe larg, declarațiile celor 3 primari ai Alianței USR PLUS le regăsiți aici:

1. Radu Mihaiu: https://www.facebook.com/689386518104305/posts/1261616097548008/

2. Allen Coliban: https://fb.watch/1DIdxHDSty/

3. Lucian Viziteu: https://www.facebook.com/1027173667393990/posts/3330474633730537/

Asta nseamnă o Românie fără hoție! Muncă și implicare strict în interesul cetățeanului. Fără căutarea de scuze, motive, și fără protejarea activului de partid plătit din bani publici.

Bogdan Rodeanu

Deputat USR Galați

www.BogdanRodeanu.ro