bogdan rodeanu
Anunțuri, Toate știrile

Acum. PSD și PNL și-au dat din nou mâna pentru a vota împotriva proiectului USR

Acum. PSD și PNL și-au dat din nou mâna pentru a vota împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, care trebuia să fie votat astăzi în plenul reunit de la ora 13:00.

Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi cu voturile PSD, PNL, UDMR, Pro România. Domnule Ciolacu, domnule Roman, cum le explicați românilor?Chiar dacă ieri s-a votat impozitarea pensiilor speciale în plată, pe viitor ele pot eliminate, dar parlamentarii nu vor să renunțe la privilegii.

De 3 ani și jumătate, proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor așteaptă un vot în plenul reunit, dar toate solicitările USR au fost respinse.

Amintiți-vă la următoarele alegeri cine vrea cu adevărat și cine doar mimează că vrea eliminarea privilegiilor pentru parlamentari.

În prezent, 768 de foști parlamentari sunt beneficiari de pensii speciale în valoare de peste 10 milioane de euro pe an. Un număr de 542 de foști deputați primesc pensii speciale, în funcție de durata mandatelor petrecute în Parlament. Cea mai mică pensie este de 2.037 de lei, iar cea mai mare este de 12.168 de lei.

De asemenea, 227 de foști senatori primesc pensii speciale a căror valoare este cuprinsă între 2.883 de lei pe lună minimum și 12.167 de lei pe lună maximum.Câteva nume: Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, Sorin Roșca Stănescu, Gigi Becali, Cătălin Voicu, Dan Voiculescu