Activitate parlamentară, Anunțuri, Toate știrile

Alegeri locale pentru primari în două tururi de scrutin.

Am primit din partea #Rezist Galaţi şi a Acţiunii Civice Galaţi Manifestul elaborat pentru susţinerea alegerilor locale pentru primari în două tururi de scrutin.

Este o solicitare generală a românilor. Alegerile în două tururi sunt esenţa democraţiei. Votul majoritar în două tururi trebuie să devină regulă permanentă, pentru că astfel sunt garantate alegeri corecte.

Galaţiul – şi niciun oraş sau comună din România – nu îşi mai permit primari aleşi cu 9% din numărul cetăţenilor cu drept de vot, într-un singur tur.

Alegerile pentru primari în două tururi au fost una din condiţiile puse de USR pentru votul acordat actualului guvern. Şi #fărăpenali, iniţiativă civică în premieră în România, susţinută de USR şi la care s-au alăturat şi membrii #Rezist Galaţi şi ai Acţiunii Civice Galaţi, fapt pentru care le mulţumesc încă o dată. Şi, să nu uitam de desfiinţarea recursului compensatoriu.

Cele două asociaţii semnatare ale Manifestului pentru alegerea primarilor în două tururi, Rezist Galaţi şi Acţiunea Civică Galaţi, alături şi de alţi gălăţeni implicaţi sunt cei care, permanent, au manifestat pentru consolidarea democraţiei şi restabilirea statului de drept în România.

I-am asigurat pe delegaţii Rezist Galaţi şi Acţiunea Civică Galaţi că, săptămâna viitoare, voi susţine în Parlament, încă o dată, votul în două tururi pentru alegerea primarilor.

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.bogdanrodeanu.ro