Anunțuri, Fără categorie, Toate știrile

Alegerile în două tururi: LIPSĂ!

Alegerile în două tururi au lipsit din programul de guvernare al Guvernului Orban I și lipsesc și din programul ”actualizat” al Guvernului Orban II.

La primul vot de învestire, am avut încredere că Ludovic Orban va respecta protocolul USR-PNL și va schimba legislația electorală.

Astăzi suntem în criza și pentru că Guvernul Orban I nu a dat ordonanță de urgență pentru alegerea primarilor în două tururi imediat cum a venit la putere.

Premierul Orban a preferat să își asume răspunderea pe proiect cu mai puțin de șase luni înainte de alegerile locale și în ultima ședință de Guvern a emis 25 de ordonanțe de urgență, dar niciuna despre primari în două tururi.

Exista un precedent, creat chiar de Guvernul PNL. În decembrie anul trecut, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru corectarea OUG 114 și în ianuarie 2020 a revenit cu o ordonanță de urgență cu modificări la ”ordonanța lăcomiei” de pe vremea lui Darius Vâlcov.

De ce nu a dat Guvernul Orban OUG pentru primari în două tururi? PNL a sacrificat alegerile în două tururi pentru alegeri anticipate. Avem un sistem politic cu două partide mari în care partidele mici sunt marginalizate.

Indiferent dacă într-un tur sau două, la alegerile locale din iunie Alianța USR PLUS va propune candidați competenți și integri care să schimbe cu adevărat comunitățile locale.