bogdan rodeanu (1)
Anunțuri, Toate știrile

Alegerile locale şi refendumul “Fără penali”

Alegerile locale şi refendumul “Fără penali”: două zile de vot!În vara anului 2018, 32.564 de gălăţeni au semnat iniţiativa cetătenească “Fără penali în funcţii publice”.

Încă o dată, vă mulţumesc!Peste 1 milion de români, inclusiv din Diaspora au semnat pentru modificarea Constituţiei astfel încât funcţia publică şi banul public să fie protejat de penali.Curtea Constituţională a acceptat Iniţiativa “Fără penali în funcţii publice”.

Însă PSD şi sateliţii lor din conducerea Parlamentului au reuşit aproape un an să ţină blocat în sertare proiectul de modificare a Constituţiei.

Acum, proiectul intră în Parlament pentru dezbatere şi aprobare, în sesiunea specială din luna iulie. Problema este că PSD ar vrea ca Referendumul pentru modificarea Constituţiei să fie în luna august. Calculul lor este simplu: e august, cald, n-o să vină oamenii la vot. Nu!

Un lucru trebuie făcut bine, până la capăt!

Referendumul pentru eliminarea penalilor din funcţiile publice trebuie să aibă loc odată cu alegerile locale, care ar trebui să se desfăşoare timp de 2 zile!

Astfel, am avea în primul rând mai multă siguranţă pentru alegători şi garanţia că vom avea nu doar cvorum pentru referendum ci şi o participare crescută a alegătorilor la alegerile locale.

Prin introducerea pe ordinea de zi a Parlamentului a acestui proiect, suntem cu un pas mai aproape de prima modificare a Constituţiei României cerută de cetăţeni.

Nu a fost uşor nici când am stat în stradă, să strângem semnăturile. Nu a fost deloc uşor nici când penalii au încercat toate tertipurile să ne împiedice să strângem semnăturile. Şi nu a fost uşor nici când, aproape un an, am solicitat ca iniţiativa Fără penali în funcţii publice să intre pe ordinea de zi, pentru a primi votul Parlamentului.Dar am reuşit să ajungem până aici, înaintea dezbaterii şi votului parlamentarilor.

Nu ne oprim! Constituţia trebuie modificată! Penalii trebuie îndepărtaţi din funcţiile publice!

Bogdan Rodeanu

Deputat USR Galaţi

www.BogdanRodeanu.ro