Anunțuri, Toate știrile

Am discutat în aceste zile cu mai mulți membri PACT pentru Galați

Am discutat în aceste zile cu mai mulți membri PACT pentru Galați, oameni de care mă leagă o prietenie onorantă.
Concluzia e una simplă: există mulți galățeni care fac încă diferență clară dintre ceea ce apare în mediul online ca fiind presupuse atacuri la adresă PACT și felul în care USR Galați își desfășoară activitatea.

Și nu, nu e prima dată când se întâmplă acest lucru. Am mai văzut o astfel de manifestare și în preajma alegerilor locale, atunci când fricțiunile și conflictele interne dintr-un partid au condus la acțiuni electorale împotriva propriului candidat asumat. Ironic, nu?

S-au folosit atunci mijloace nedemne de o cutumă intelectuală pe care reprezentanții de azi ai aceluiași partid și-o asumă pe listele de candidați la parlamentare. Și vorbesc de atacuri la adresa familiei, ironizări obscene, orice în afara unui program politic concret, orice în afara unei critici a activității mele profesionale. (Oare de ce?)

Dar să trecem peste asta!

 USR nu a folosit în nicio campanie ferme de troli sau atacuri neasumate. Tot ce am spus, am spus în cunoștință de cauză, bazat pe fapte și pe dovezi. Noi nu avem „pagini de știri”, ori grupuri de Facebook de tipul „pentru Galațeni, de la Galațeni, Galațeni informați, Doar Galațeni” ș.a.m.d.

 Activitatea politică a USR Galați în mediul online este susținută de conturile oficiale și personale ale membrilor și simpatizanților noștri. Noi suntem ăia cu poze multe în profil, cu mulți prieteni și cu o vechime a contului de ani de zile. Suntem reali!

Atitudinea Președintelui PACT Galați e un cancan toxic și de prost gust, plin de autovictimizări, atitudini „ecleziaste”!

E de neacceptat și de neargumentat pentru un cetățean, atent urmăritor al vieții politice gălățene.

Și dacă tot am ajuns la subiect, haideți să mai lămurim câteva aspecte:

 Aeroportul din Galați/din Galați –Brăila/de la Vădeni/de la Braniștea/etc.

 Un proiect fezabil care ESTE gândit în context de MasterPlan și de Plan de Mobilitate Militară. Este o preocupare de context strategic pentru care am lucrat în ultimii ani că parlamentar gălățean dar și ca vice al Comisiei de apărare.

Este o asumare politică oficializată acum 3 Luni, când împreună cu liderii mai multor partide de dreaptă din zonă Galați Brăila, am semnat un protocol în acest sens. Un bun prieten al PACT Galați, domnul Lucian Căprariu, a semnat și el documentul alături de PNL Galați și PNL Brăila, vă poate confirmă acest lucru și vă poate inclusiv povesti despre notele mele de subsol din acel document.

Povestea cu etapele investiționale acestui obiectiv, cele listate de Președintele PACT Galați, e un pic și neclară, ludică și nefuncțională, ca să nu mai menționez că e și pe lângă cadrul legislativ.
Cu zâmbet, îi recomand un execițiu profesional în domeniul investițional și al achizițiilor publice pentru a vedea lucrurile mai clar.

 Proiectul trebuie tratat cu maximă înțelepciune. Trebuie fundamentat corect. Importanța lui nu este dată de cifrele publice, mai mult sau mai puțin alterate, care sunt folosite în jonglerii politice.

 Este credibil și funcțional într-o perspectivă de viitor pe termen mediu și lung. Un astfel de obiectiv trebuie calculat împreună cu planul de infrastructură macro regional.

 Îi recomand președintelui PACT Galați să folosească resursele PNL pentru a afla nu numai stadiul evoluției acestor proiecte dar și implicarea mea în acest context. Din partea mea, poate întreba „de Rodeanu” și pe ministrul Transporturilor, dar si pe cel al Apărării.

 Consiliul Local Galați

 Negocierile pentru comisii s-au desfășurat amiabil. Nu a fost nevoie de Protocol Special ca să sutinem în comisia de Urbanism, președinte și secretar de la PNL, iar prezența din comisia de educație/cultură a lui Doru Castaian era un „must have” consensual politic.

 Grupurile de consilieri au condus negocierile între ei iar discuția mea cu Alexandru Șerban, președinte PNL Mun. Galați a fost una care doar a constatat o susținere reciprocă a dreptei din CL Galați. Cu președintele PACT nu prea m-am înțeles și sincer, nici nu prea am înțeles ce voia.

 Nu a fost nevoie de niciun alt Protocol pentru ca PNL si PACT sa sususțină propunerea USR PLUS la poziția de viceprimar. Singura propunere făcută. Da, știam că vom pierde dar așa suntem noi. Intrăm oricum în competiție. Chiar și în inferioritate numerică.

Eu am încredere în colegii mei consilieri iar decizia unor asumări la față locului le aparține. Așa e la USR, grupurile parlamentare ale USR nu-l întreabă pe Dan Barna cum să voteze în plenuri. Lucrăm că o echipă și nu așteptăm „lumina de la centru” pentru fiecare vot pe care îl dăm. Ni-l asumăm în față românilor cu fruntea sus și cu demnitate.

Am să repet ce-am mai spus și cu altă ocazie:
Mai toxic decât PSD-ul este doar mincinosul vopsit în politician de dreapta.

Cât despre PSD… PSD-ul fură. Spun asta pentru că PSD folosește bugetul public ca pe propriul buzunar și pentru că promovează penali în funcții publice. Nu îi interesează țara. Îi interesează doar partidul, interesul personal și clica lor.

Nenorocire cea mai mare rămâne FURTUL SPERANȚEI. Și asta o face politrucul nou cu metehne vechi. Cu minciuni reîncălzite omoară credința și dorința fiecărei generații. Te înșeală cu afirmații, te vinde cu declarații, bate palma pe sub masă și îți amanetează viitorul.

Se preface – în disperarea lui de a mai adună câteva voturi. De a rezista în funcție.

Așa că, în încheiere, fac câteva sugestii pentru simpatizanții/membrii PACT, precum și pentru toți gălățenii de bună credință:

 Uitați-vă la liderii de partide locale mult mai atent!

 Citiți-le CV-urile, declarațiile de avere și cele de interese pe mai mulți ani. (www.integritate.eu)!

 Întrebați-vă ce experiență profesională au aceștia, unde și dacă au mai muncit vreodată. Da, vorbesc serios.

 Verificați și ce venituri au. Spun asta pentru că INDEPENDENȚA DECIZIONALĂ e generată de o profesie, de un loc de muncă, de un venit stabil. Lipsa acestora înseamnă VULNERABILITATE, înseamnă că sursele de venituri ascunse devin „butoane magice” în mâinile celor cu alte interese politice și financiare.

 Verificați cu atentie CINE ne dă sfaturi în diferite domenii și ce experiență au dobândit acești falși profeți.

Câteva exemple de întrebări:

 Ați accepta îndrumări antreprenoriale de la cineva care are numai falimente la activ?
 Ați accepta să vă puneți crezul politic în mainile unei persoane fără ocupație?
 Ați crede pe cineva care minte?

Eu, categoric, NU!

 NU cred în falși profeți!

Vă mai zic doar atât: noi, cei din USR vom continua. Indiferent de invențiile nerușinate ale unora sau ale altora. Continuăm pentru că știm că avem dreptate. Și oamenii știu asta!

P.S. Domnule Președinte PACT, cu plăcere! A, nu știți la ce mă refer? La reach-ul pe care vi l-am făcut cadou și astăzi, fără de care pagina dumneavoastră de Facebook n-ar fi explodat, așa cum ați zis! E cadoul nostru de Crăciun, dat înainte de vreme. Cu o ironie ce s-a vrut fină n-ați reușit decât să arătați faptul că aveți nevoie de USR ca să vă crească reach-ul și că, fără noi, mai slăbuț pe-acolo! 

😅