Anunțuri, Fără categorie, Toate știrile

Am peste 65 de ani, stau acasă!

În România peste 1,5 milioane de vârstnici sunt afectați de singurătate sau trăiesc sentimentul inutilității. Statul se implică foarte puțin, iar ONG-urile dedicate acestora nu fac față pentru a-i prinde pe toți în programele derulate.

Începând de astăzi, 25 martie, persoanele de peste 65 ani, nu mai au voie să părăsească locuința. În aceste momente, rolul primăriei Galați devine crucial pentru a-i ajuta să supraviețuiască acestei perioade grele.

USR Galați a transmis Primăriei Galați o propunere de Hotărâre de Consiliu Local, care poate fi transformată într-o decizie a Comitetului Local de Urgență al municipiului, pentru a ajuta persoanele de peste 65 ani să facă față constrângerilor impuse. Părinții și bunicii noștri sunt cei mai vulnerabili în fața noului tip de coronavirus și din păcate, sunt primii răpuși de boală. Trebuie să-i ajutăm cs să rămână în casă!

Prin înaintarea propunerii noastre, este prevăzută constituirea unui grup de lucru public-privat care să livreze un pachet alimentar pentru 30 de zile, precum și medicamentele necesare bolnavilor cronici de peste 65 de ani, activitate care să fie susținută din Bugetul Local al Municipiului Galați și din donații, pentru cei care beneficiază de pensia minimă.

Având în vedere Ordonanța Militară nr. 2, emisă pe data de 21.03 și Ordonanța Militară nr. 3, emisă pe data de 24.03 de către Ministrul Administrației și Internelor, autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor.

E momentul solidarității comune pentru a câștiga lupta împotriva acestui virus, care amenință sănătatea părinților și a bunicilor noștri, iar noi trebuie să le oferim sprijinul necesar pentru a trece cu bine de această perioadă grea.

Trebuie să acționăm acum ca să nu sufocăm mai târziu spitalele gălățene!

USR Galați

#stauacasa