Activitate în circumscripție, Toate știrile

Asigur gălăţenii că, indiferent de situaţia politică, echipa USR Galaţi nu va da înapoi în faţa niciunui atac şi va milita permanent pentru transparenţă totală, inclusiv în ceea ce priveşte cheltuirea banului public

Mulţumesc ziarului electronic condus de către un membru al PNL Galaţi pentru că furnizează publicului ( şi nouă, deopotrivă, amănunte despre lupta electorală din anul 2012, când PNL l-a impus, fiind asociaţi cu PSD şi PC, pe Gerhardt Ţuchel la primăria municipiului Tecuci.

A fost un mandat extrem de nociv pentru tecuceni. După 4 ani în care PNL a administrat Tecuciul împreună cu PSD, partenerii lor de la acea vreme, alegătorii tecuceni, profund nemulţumiţi de calitatea actului administrativ exercitat de administraţia PNL, au sancţionat partidul, la urne, lăsând PNL Tecuci cu doar 4 consilieri locali.

De altfel, ca urmare nu doar a erorilor de judecată politică comise de PNL în anii 2012-2014 ci şi a rezultatelor foarte proaste ale administraţiei locale PNL din anii 2012-2016, alegătorii au sancţionat drastic PNL atât la alegerile locale cât şi la cele parlamentare, dând astfel posibilitatea PSD să facă ceea ce ştim cu toţii că a făcut din 2016 până în prezent.

Sunt lecţii de istorie contemporană extrem de costisitoare pentru România ( inclusiv Tecuci ) din care încă nu ne-am revenit şi din care trebuie să învăţăm cu toţii: alegători dar mai ales politicieni.

Faptul că, în anul 2019, aflăm că în anul 2012, unul dintre susţinătorii lui Eduard Finkelstein, primar PD-L al Tecuciului la acea dată, a făcut un pariu în care miza pe contracandidatul lui Gerhardt Ţuchel, susţinut de echipa comună PSD – PNL rămâne o filă din istoria can-canului politic tecucean, cu condiţia ca banii puşi în joc să fi fost obţinuţi din surse licite.

Faptul că aflăm, în anul 2019, că în anul 2016, aceeaşi persoană a candidat şi a pierdut primăria Tecuci fiind susţinut de PMP, nu ar trebui să ne mire: odată pentru că informaţia vine din ziarul electronic al unui fost membru PMP, actualmente înscris în cursa internă a PNL pentru desemnarea candidatului la primăria Galaţi dar şi pentru că, în anul 2016, nimeni, nici măcar susţinut de PMP, nu avea nicio şansă în faţa tăvălugului PSD creat şi din cauza extrem de slabelor performanţe ale aleşilor locali ai PNL din mandatul 2012 – 2016.

Este însă surprinzătoare “dezvăluirea” girată de actualul membru PNL Petrişor Potec, că naşul candidatului independent Claudiu Gavril ar fi agent SIE şi acest lucru ar trebui să dăuneze tuturor celor care îl întâlnesc: conform declaraţiei de avere din anul 2016, candidatul independent susţinut de PMP, conform www.expressdedunare.ro era deja căsătorit. În anul 2016 nu a fost o problemă pentru dl Potec că dl Gavril e năşit de un agent SIE şi e o problemă în anul 2019?

Iar faptul că Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS pentru alegerile prezidenţiale l-a întâlnit pe dl Gavril şi a discutat despre condiţiile în care funcţionează agricultura în judeţul Galaţi a fost un lucru la fel de firesc precum întâlnirile pe care Dan Barna le-a avut cu legumicultorii întâlniţi în piaţa de legume din Matca, în aceeaşi zi, după câteva minute: este obligatoriu să discuţi şi cu marii şi cu micii fermieri, inclusiv despre culturile agricole bio, neafectate de stropirile cu substanţe chimice.

Susţinerea coerentă a agriculturii se face în primul rând ca urmare a discuţiilor directe cu fermierii. Şi cu acest concept sunt convins că sunt de acord toate partidele parlamentare.

Constat, cu regret, că până în acest moment, candidatul Alianţei USR PLUS, Dan Barna, este singurul candidat la alegerile prezidenţiale care s-a interesat, la faţa locului, de agricultura din judeţul Galaţi. Dar mai e timp: ceilalţi candidaţi pot ajunge în judeţul Galaţi şi mai târziu, în toamnă, de exemplu, la culesul viilor, industria vinificaţiei fiind încă un capitol la care judeţul Galaţi performează.

Am nominalizat www.expressdedunare.ro ca fiind ziarul electronic condus de dl Potec Petrişor, unul dintre cei înscrisi în cursa internă a PNL Galaţi pentru candidatura la primăria Galaţi deoarece acesta şi-a asumat legătura cu aceasta publicaţie, în mod transparent: domeniul de internet www.expressdedunare.ro este deţinut, conform autorităţii naţionale în domeniu, de către SC Genymar SRL iar datele de contact sunt numărul de telefon şi emailul dlui Petrişor Potec.

Mai mult ( şi acest fapt este o caracteristică negativă a stării actuale a presei ): firma Genymar SRL, proprietarul domeniului www.expressdedunare.ro, care a lansat alegaţiile preluate apoi pe Facebook de susţinători ai PNL din Tecuci şi Galaţi, are un număr destul de mare de contracte cu bani publici: 2 în anul 2017 ( în sumă totală de 81.734 lei, la o cifră de afaceri de 114.457 lei ), 13 contracte în anul 2018 ( în sumă totală de 199.840 lei la o cifră de afaceri de 343.612 lei ) şi încă două în anul 2019, în valoare de peste 14.000 lei; majoritatea fiind încheiate pentru studii de fezabilitate, proiectare şi lucrări de construcţie, cu primării conduse de PNL şi PSD din judeţele Brăila şi Bacău şi duse la capăt în condiţii dificile: nu este deloc uşor ca o firmă cu un singur angajat să îşi asume într-o singură lună, luna iulie 2018, nu mai puţin de 7 contracte pentru elaborarea tot atâtor studii de fezabilitate pentru diverse proiecte.

Asigur gălăţenii că, indiferent de situaţia politică, echipa USR Galaţi nu va da înapoi în faţa niciunui atac şi va milita permanent pentru transparenţă totală, inclusiv în ceea ce priveşte cheltuirea banului public, dirijat, din păcate, în mult prea multe cazuri, de către decidenţii politici, pentru beneficii personale atât financiare cât şi electorale.

De asemenea, îi asigur pe gălăţeni că atât disputele politice dar mai ales negocierile politice privind viitorul administraţiei locale au, din partea noastră, ca obiectiv primordial, dezvoltarea judeţului Galaţi şi a României în primul rând prin depolitizarea administraţiei şi a lucrărilor finanţate din bani publici, măsuri care vor avea ca efect stoparea risipirii bugetelor locale şi a celui naţional.

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.bogdanrodeanu.ro