Anunțuri, Toate știrile

Atenție la troli și la fake news!

Atenție la troli și la fake news!

În plină criză, când mulți oameni sunt speriați de veștile rele despre pandemie, trolii au pornit o campanie de dezinformare, publicând un așa zis ordin de chemare a rezerviștilor voluntari la exerciții de antrenament.

Ordinul prezentat în fotografie este fals.

Nu are ștampilă și nici nu putea să aibă, pentru că este semnat de un așa zis comandant al unei unități militare care nu există și este adresat unei persoane nu există și care chipurile ar locui în Brăila, pe o stradă care, la fel, nu există, (există Calea Călărașilor, dar nu există Calea Călărași) la un bloc care nu a fost construit niciodată.

Și nu ai cum să convoci un rezervist care nu există, chiar și domiciliat la un bloc care nu există în Brăila, la o unitate militară din județul Covasna, dar care are o altă adresă decât cea trecută în documentul falsificat.

Într-un cuvant, fake news, cu rol de a provoca panica.

Așa arată un trol, posibil de la est. Am raportat contul de facebook. Care este fals, până și fotografia de profil este luată de pe internet. Vă rog să raportați și voi contul fals Dumitru Iluzia din imagine, pentru răspândire de fake news.

Și vă mai rog să fiți atenți – înainte de a distribui astfel de informații, puteți să le verificați foarte simplu. Nu intrați în panică și nu răspândiți astfel de știri false!

Bogdan Rodeanu

Deputat USR Galați

www.BogdanRodeanu.ro