BOGDAN RODEANU
Anunțuri, Toate știrile

Averea dobândită prin furt trebuie confiscată!

Averea dobândită prin furt trebuie confiscată!

Recuperarea prejudiciilor cauzate prin infracțiuni este esențială pentru orice stat de drept și pentru o Justiție completă, înfăptuită până la capăt.

Așa cum am promis la începutul actualei sesiuni parlamentare, una dintre prioritățile legislative ale USR este transpunerea integrală și corectă în legislația românească a Directivei europene privind confiscarea extinsă.

Prevederile Directivei trebuiau transpuse până în octombrie 2015, dar PSD și aliații săi nu au avut interesul să o facă, pentru că ar fi pus în pericol multe dintre averile dobândite în ultimii ani prin comiterea de infracțiuni. Așa că au avut grijă să lase șchioapă legislația românească, chiar dacă, din cauza aceasta, CE a declanșat procedura de infringement, iar România riscă sancțiuni ce pot ajunge și la 115.000 de euro pentru fiecare zi de întârziere.

Proiectul USR propune modificarea Codurilor penale astfel încât să fie permisă confiscarea extinsă în mai multe situații decât acum, iar cei care comit infracțiuni să răspundă și să își piardă averile dobândite ilicit.

Detalii despre proiectul USR: https://bit.ly/2TuofJs