Legea Zonelor Metropolitane Legea Educatiei Profesionale Postliceale

Biografie

Deputat, Parlamentul Romaniei, ales în circumscripţia electorală nr.18 Galați.

Data validării: 21 decembrie 2016

Formaţiunea politică: Uniunea Salvaţi România

Sunt născut în Galati, în 18 iulie 1980, şi sunt licenţiat în Economie și masterand în Strategii și Politici Manageriale al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității „Dunărea de Jos”, Galați. Mi-am început cariera în domeniul privat, unde am lucrat în managementul de proiect, în telecomunicații și în dezvoltare.

Din 2000 până în 2004 am fost vicepreședinte al Ligii Studenților din Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi iar apoi am lucrat în telecomunicaţii, dezvoltare antreprenorială şi în managementul proiectelor europene. Din 2013 până în 2016 am fost unul dintre directorii Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, coordonând efectiv managementul campusurilor studenţeşti şi al proiectelor pentru studenţi.

În 2016 am candidat şi am fost ales pe listele Uniunii Salvați România (USR) în calitate de deputat în Parlamentul României, unde reprezint județul Galați.

Încă de la începutul mandatului am preluat funcția de vicelider al Grupului parlamentar al Uniunii Salvați România din cadrul Camerei Deputaților, în care am fost reconfirmat la începutul fiecărei sesiuni parlamentare de până acum.

În același timp, sunt şi vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților și președinte al Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova. De asemenea, din iulie 2018 sunt membru al Comisiei parlamentare de anchetă a Camerei Deputaților și Senatului pentru verificarea posibilei implicări a Serviciului de Protecție și Pază în activitatea unor partide politice și în activitatea unor lideri ai acestor partide iar de la sfârşitul anului 2018, membru şi al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019.

În calitate de membru al Comisei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională am participat la numeroase cursuri organizate de Centrul European pentru Studii de Securitate „George C. Marshall” și de Colegiul de Apărare al NATO de la Roma.