Activitate parlamentară

Bogdan Rodeanu, deputat USR: “Astazi am votat împotriva Codului Administrativ”

Printre principalele motive, că nu e singurul: nici eu şi nici gălăţenii care au votat USR nu putem aproba pensii speciale pentru aleşii locali. Am votat împotriva pensiilor speciale pentru parlamentari, la fel am făcut şi în cazul aleşilor locali.

Cred, şi sunt milioane de romani care cred la fel, că pensia trebuie să se bazeze pe contributivitate. Şi pe resurse alternative, de tipul Pilonului II.

Motivul că primarii aveau salarii mici nu ţine. Că nu aveau salarii foarte mari, da, sunt de acord. Dar erau printre cele mai mari salarii din comune şi oraşe.

Iar de anul ăsta sunt mărite până la colapsul bugetelor locale.

Este împotriva firii modul discreţionar în care lucreaza PSDragnea. N-au primarii pensii foarte mari, ei le dau pensii speciale din banii tăi. Nu pot primarii să fure decât prin abuz? Dezincriminează abuzul în serviciu.

Pentru o parte dintre primari, pensiile speciale nu vor reprezenta mare lucru. Sunt cei care au performat în economia reală şi înainte de a fi primari şi după. Însă pentru foarte mulţi dintre primarii care îl susţin pe Dragnea, aceşti bani sunt importanţi pentru că n-au facut nimic nici înainte de a fi primari şi nici după, din cauză că nu şi-au dezvoltat localităţile astfel încât să aibă chiar şi ei şansa corectă a unui job sau a unei afaceri cinstite.

PSD şi ALDE şi nu numai dau primarilor pensii speciale. Pensia ta înseamnă că vei primi pe măsura contribuţiei. Pensia lor înseamnă că şi ei vor primi pe măsura contribuţiei la Pilonul I, cu un supliment special, cadou de la partid, pentru care însă nu contribuie ei şi nici partidul lor ci tu.

Adică orice primar, orice ar face intr-un mandat, orice abuzuri pentru care nu va fi condamnat, va primi o pensie specială. Cei cu mai multe mandate, o pensie specială mai mare.

De fapt, e încă o sinecură. Am votat împotriva propriei mele pensii speciale de parlamentar, voi vota şi împotriva pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, preşedinti şi vicepreşedinţi de consilii judeţene. Ştiu că am susţinerea voastră.

Sunt peste 3.000 de primării în România. Fiecare cu primar şi viceprimar, iar în mediul urban, cu câte doi viceprimari. Sunt mii, poate peste 10.000 de persoane care vor primi aceste pensii speciale, din bani nemunciţi de ei ci de tine, înafară de ceea ce li se cuvine.

Mai mult, nu există niciun calcul corect pentru a şti despre câţi bani este vorba la nivel naţional, acum şi în anii următori.

De fapt, e o şpagă cu care PSD-ul crede că îşi asigură o masă de activişti dopaţi financiar şi juridic, care vor lupta pentru a pune stăpânire pe bugetele locale, în primul rând pentru banii lor şi abia apoi pentru nevoile comunităţii.

Când pensia medie în luna mai 2018 abia trece de 1.000 de lei, să primeşti câteva sute de lei doar pentru un mandat de primar, e inadmisibil.

Am votat împotrivă şi sper să vină ziua când, în Parlamentul României, voi vota din nou pentru desfiinţarea pensiilor speciale şi acestea chiar vor fi eliminate.