Activitate parlamentară, Toate știrile

Când e vorba despre Combinatul Siderurgic Galaţi, birocraţii europeni de la Bruxelles s-au mişcat mai repede decât birocraţii pesedişti de la Bucureşti

Comisia Europeană a aprobat, ieri, vânzarea combinatului ArcelorMital Galaţi către Liberty House Group. Este şi o veste bună şi o veste proastă, în acelaşi timp.

Asta este vestea bună.

Vestea proastă este că Guvernul PSD încă se gândeşte şi verifică hârtii.

De la anunţul privind intenţia de vânzare a Combinatului gălăţean, adresez periodic întrebări Guvernului şi Ministerului Economei despre revânzarea Combinatului. Statul roman nu poate aproba o nouă vânzare până nu verifică dacă contractul de privatizare de acum aproape 20 de ani, a fost fost respectat la virgulă, atât de către cumpărător cât şi de către vânzător.

Pentru că în urmă cu 20 de ani au fost asumate obligaţii şi, dacă acestea nu au fost respectate, o nouă vânzare în acest moment este imposibilă.

Chiar şi în ultimul răspuns, primit din partea Ministerului Economiei în urmă cu 10 zile, scrie negru pe alb: “data finalizării analizei post-privatizare nu poate fi anticipată, aceasta depinzând de primirea tuturor documentelor solicitate cumpărătorului şi oferirea tuturor clarificărilor necesare.”

Puteţi accesa răspunsul Ministerului Economiei, integral, la acest link: http://www.cdep.ro/interpel/2019/r7388A.pdf

Plus, evident, “tradiţionala” referire la clauzele de confidenţialitate ale contractului de privatizare de acum 20 de ani, ca o reamintire a faptului că PSD, când are nevoie să ţină un lucru secret, îl ţine chiar şi după 20 de ani.

Ce vreau să spun: PSD, ca orice partid antieuropean ( nu le plac deloc regulile Uniunii Europene ) a reclamat şi va reclama în continuare şi “birocraţia excesivă de la Bruxelles”. Că aşa e PSD: dă vina pe alţii, pe “birocraţii de la Bruxelles, care nu iubesc România şi care blochează dezvoltarea ţării noastre”.

O fanfaronadă mincinoasă!

Pentru că, iată, Comisia Europeană a dat aprobat, pozitiv, vânzarea Combinatului Siderugic Galaţi înainte ca Guvernul României să aibă un răspuns oficial.

“Birocraţii europeni de la Bruxelles”, fiind “răi”, s-au mişcat mai repede decât birocraţii pesedişti de la Bucureşti.

Alegerea noastră este obligatorie: să rămânem un Europa!

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.bogdanrodeanu.ro