Activitate în circumscripție, Toate știrile

Cea mai mare problemă a Galaţiului: modul în care PSD-ul abuzează de banii publici!

În aceasă dimineaţă am verificat situaţia din teren. Exact în spatele Liceului de Marină este punctul termic PT P2, transformat în centrală de cvartal. Instalaţia încălzeşte 6 cămine care totalizează o suprafaţă locuibilă de peste 9.300 de metri pătraţi şi pentru transformarea căreia Primăria PSD Galaţi a plătit 61.000 de euro ( fara tva ).

Să plăteşti 1,5 milioane de lei pentru 33 de centrale murale pentru încălzirea unui liceu de 4.800 mp este metoda PSD de a stoarce bugetul oraşului pentru că, vă informez, stimaţi contribuabili gălăţeni, în exact acelaşi loc, aceeaşi Primărie PSD Galaţi a plătit, pentru încălzirea a peste 9.300 de mp, o sumă de 5 ori mai mică.

Mai exact, au montat acolo 2 cazane de oţel, a câte 600 de kw fiecare iar preţul lucrării, aprobat printr-o Hotărâre de Consiliu Local din vara anului 2018, a fost de 61.460 euro. Aproximativ 275.000 de lei. Şi, repet: încălzeşte 6 cămine cu peste 500 de camere. Peste 9.300 mp suprafaţă locuibilă.

La Liceul de Marină au montat 33 de centrale ca să încalzească 4.829 mp şi au plătit 1,5 milioane! 

De 5 ori şi jumătate mai mult!

Iar punctul termic transformat este exact în spatele Liceului de Marină! A fost folosit şi înainte pentru încălzirea Liceului. Puteau folosi exact aceleaşi conducte!

Mai montau un cazan. Sau două. Sau chiar trei de aceeaşi capacitate. Dar una e să plăteşti 100.000 de euro pentru a încălzi 6 cămine ŞI un liceu şi altceva să plăteşti 300.000 de euro doar pentru încălzirea unui liceu.

Acum înţelegeţi de ce PSD-ul a ţinut morţiş să reducă DNA-ul la tăcere? 

Acum înţelegeţi de ce PSD-ul pur şi simplu aruncă în aer România doar ca să îşi subordoneze Justiţia? Am spus-o şi ieri, problemele cu Justiţia nu sunt ale Justiţiei independende ci ale administraţiei nu doar pesedizate ci şi incompetente.

Cazul de la Liceul de Marină arată exact dimensiunea fenomenului. 

Pentru că marea noastră temere nu este ca Primăria PSD Galaţi să fi SUPRAEVALUAT necesarul de încălzire de la Liceul de Marină ci şi să îl fi SUBEVALUAT pe cel pentru transformarea punctului termic PTP2. Adică să pună un tir de centrale într-un sediu pe care îl folosesc din ce în ce mai puţini copii ( asta este realitatea demografică a Galaţiului ) şi să fi lăsat peste 500 de familii în frig, mucegai şi apă pe pereţi. Pentru că la fel s-a întâmplat în alte zone ale oraşului. În Viaţa Liberă de astăzi aveţi descrierea cât se poate de dureroasă a unei astfel de situaţii. 

Iar problema PSD este că nu pot reduce la tacere opinia publică, nici presa şi nici opoziţia. Pot încerca să păcălească, pot încerca să tragă de timp dar nu pot ascunde totul sub preş.

Administraţia nu se face nici cu trompete, nici cu postaci şi nici cu pamflet. Administraţia se face cu calcule, verificate şi răsverificate, astfel încât contribuabilii care stau la coadă să îşi plătească dările să primească cele mai bune şi mai eficiente soluţii de administrare.

Dar de la PSD ce avem? Suprapreţ la încălzirea şcolilor, lucrări proaste de reabilitare în centrul oraşului, un somaj în scădere pentru că cei care nu îşi găsesc loc de muncă pleacă din oraş. Şi pensii speciale şi măriri de salarii mâncate de inflaţie. Şi mai putem să adaugăm sute de pagini de astfel de “realizări”.

A, şi contracte. Multe contracte.

De asta trebuie opriţi şi trebuie opriţi prin vot!

VIDEO AICI

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.bogdanrodeanu.ro

#usr#usrgalati#bogdanrodeanu#alianta2020usrplus#usrplus