Anunțuri, Toate știrile

Colegii noștri sunt la datorie

Colegii noștri sunt la datorie, mai ales în aceste vremuri grele

Madalina Munteanu are 38 de ani și, în prezent, e medic stomatolog la Spitalul de Urgență din Buzău, meserie pe care o practică de peste 13 ani.

Mădălina a reușit să convingă autoritățile locale din Buzău să înființeze în timpul stării de urgență un cabinet stomatologic care să se ocupe de urgențele din județ. Odată cu închiderea cabinetelor stomatologice prin ordonanță militară, locuitorii din județul Buzău nu mai aveau niciun loc unde să își trateze urgențele stomatologice.

Vreme de două săptămâni a dat telefoane, a scris petiții, a mers în audiențe la reprezentanții autorităților locale și a reușit. Cabinetul a fost creat în Spitalul de Urgență din Buzău. A primit inclusiv sprijin și pentru înființarea unei linii telefonice, unde doi medici oferă asistență și fac triajul, iar Mădălina lucrează în cabinet alături de alți 6 colegi. “Primim multe telefoane, funcționăm de o săptămână în spital dar cred că nu vom mai face față în curând. E posibil să lucrăm inclusiv în ture de noapte. Doar așa vom acoperi toți pacienții”.

Spitalul de Urgență din Buzău nu tratează pacienți infectați cu COVID-19, abia când cel din Râmnicu Sărat va ajunge la capacitate maximă vor fi aduși pacienți și la Buzău. E pregătită pentru momentul acela, “Rolul meu e să fiu acolo unde e nevoie, chiar dacă voi fi mai mult timp departe de copiii mei. Contează mult să simt că pot ajuta oamenii în perioada asta.”

Mădălina spune că “statul în casă, mai ales că s-a încălzit afară și tentația de a ieși e mare, e cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru a evita îmbolnăvirea.“

#astaeusr