Activitate în circumscripție, Toate știrile

Competenţa administraţiei PSD Galaţi: vandalii au scos din uz automate de bilete nefuncţionale!

“Stimaţi gălăţeni, în cursul serii trecute, în jurul orei H a fost vandalizat automatul de bilete din staţia X. Dacă aţi văzut sau aveţi un indiciu despre făptaşi vă rugăm sunaţi la Poliţia Locală Galaţi, la numărul de telefon ZZZ.

Atragem atenţia că, înafară de pedeapsa pentru infracţiunea de distrugere, de până la x ani de închisoare, vom solicita daune care să acopere costul reparaţiei şi al biletelor nevândute.

Am luat decizia ca în următoarea perioadă, Poliţia Locală să intensifice patrulele în perimetrele în care se afla aceste automate de bilete, fără să neglijeze nici celelalte zone din oraş, pentru a preîntâmpina astfel de situaţii”.

Eventual şi o fotografie sau un film de indentificare a vandalilor, de pe camera de supraveghere a automatului de bilete. Eventual, în condiţiile legii, anunţată chiar şi o recompensa pentru prinderea vandalilor.

Acesta şi doar acesta trebuia să fie anunţul autorităţilor locale, după prima vandalizare a unui automat pentru biletele de transport în comun, în urmă cu câteva săptămâni.

Nu lamentări, după a patra vandalizare.

Asta înseamnă că primăria PSD Galaţi nu ştie, nu poate şi nu vrea să muncească corect în folosul cetăţenilor.

În schimb, la poze cu “realizări”, primăria PSD e prima!

Anunţul despre instalarea automatelor de bilete a fost făcut în primăvară.

Primul automat de bilete a fost amplasat în luna iulie. Suntem în octombrie, au fost instalate multe alte automate de bilete ŞI NICIUNUL NU FUNCŢIONEAZĂ.

Pentru că le-au amplasat doar pentru poze, nu pentru rostul lor: acela de a elibera bilete.

Pentru că înaintea automatelor de bilete trebuiau amplasate şi instalate camerele de supraveghere.

Iar pentru ca automatele de bilete să fie funcţionale trebuia realizată alimentarea cu energie electrică şi conectarea la serverul central. Abia apoi automatul putea fi amplasat, conectat la reţeaua electric şi la serverul central. Şi puteau fi puse în funcţiune pe rând.

Dacă urmau această procedură firească aveau şi capacitatea de reacţie rapidă ( când senzorul bipăie în centrală că e vandalizare, trimiţi imediat echipajul de poliţie ) şi capacitatea de a proba infracţiunea în faţa instanţei ( camerele de supraveghere ).

Dar nu: au vrut să-i vadă lumea că sunt “harnici”. S-au grăbit la poze cu automate de bilete amplasate dar nefuncţionale iar acum trag ponosul incompetenţei: sunt poze, dar cu aparatele nesupravegheate distruse.

Iar Galaţiul tot nu are sistem e-ticketing funcţional.

Aşa construieşte PSD-ul: întâi proptesc acoperişul, să se fălească, şi pe urmă se ocupă de fundaţie. După care se miră că le cade totul în cap.

Pentru că aşa procedează maşina PSD: nu au motor, nu au roţi, nu au volan. În schimb, întotdeauna le-a funcţionat claxonul.

Bogdan Rodeanu

Deputat USR Galaţi

www.bogdanrodeanu.ro