Activitate în circumscripție

Cum e la Guvern așa e și la Primăria Galați

Am spus de la început că PSDragnea nu are bani, pentru că ei vor să consume mai mult decât producem. Aşa că singura lor soluţie e o dublă şarlatanie: declară altceva decât scriu în acte și scriu în acte altceva decât e în realitate. După care lansează altă fumigenă, lumea uită, guvernarea sporeşte.

Cronologic, prima mişelie comisă de guvernarea PSDragnea a fost cu numărul deţinuţilor: sunt prea mulţi, nu e loc, graţiere. Şi a fost episodul ordonanţelor din februarie 2017 Ei bine, cifrele oficiale sunt: ianuarie 2015 = 29.969 deţinuţi, ianuarie 2016 = 28.179 deţinuţi, ianuarie 2017 = 27.559 deţinuţi, mai 2018 = 27.250 deţinuţi.

Nu ştim să se fi construit vreun penitenciar nou. Numărul locurilor de cazare în penitenciare: 18.985.

La suprapopulare de 145% a voiau ordonanţă de graţiere. La suprapopulare de 143% nimeni nu mai zice nimic.

Ultima mişelie e pilonul II. Dar nu despre pilonul II al sistemului de pensii este vorba ci despre buget. Despre banii plătiţi de români şi de firmele din România, atâta cât au plătit şi despre cum îi gestionează PSDragnea.

Execuţiile bugetare ( adică banii încasaţi şi banii cheltuiţi ) sunt dezastruoase. Nu doar la nivel naţional ci şi la nivel local. Pentru că atunci când suferă România, Galaţiul e în pragul comei financiare.

Când a fost votat bugetul naţional pe 2018, au respins amendamentele noastre pentru drumurile express care să lege oraşul de Nord şi de Sud. Salariile din administraţie le-au mărit însă otova.

Gânditi-vă că în 2016, salariul mediu din administraţie în judeţul Bihor era de 3.762 de lei ( vă place cum arată Oradea? ) iar în judeţul Galaţi era de 4.248 lei ( vă place cum arată Galaţiul?). În Timiş, era de 4.241 lei. În Timiş e criză de muncitori, datorită investiţiilor iar la Galaţi …

… iar la Galaţi stăm şi aşteptăm investiţii care sunt anunţate dar nu se văd.

Anul trecut se lăudau că numărul şomerilor a scăzut în judeţul Galaţi. Până când i-am prins că da, într-adevăr, în 32 de localităţi a scăzut numărul şomerilor, dar în 31 de localităţi a crescut.

Jumătăţi de adevăr care sunt minciuni împachetate în propagandă. Că altceva n-au.

Încasările la bugetul naţional sunt dezastruoase. Încasările la bugetul local, am semnalat, sunt mai mici nu doar decât ar trebui să fie ci şi faţă de anii trecuţi. Cu grad de încasare a impozitelor şi taxelor pentru clădirile care aparţin persoanelor juridice mai mic de 70% pe primul trimestru ( în bani asta înseamnă aproape 7,5 milioane de lei ) nu poţi să faci prea multe lucruri în oraş. În afară de a plăti salariile unor incompetenţi care n-au ştiut în contul cărui creditor să plătească datoriile primăriei, de unde şi ultima problemă, cea cu maşinile sechestrate.

E cumplit. Iar sfârşitul nu va fi bun nici pentru PSDragnea şi nici pentru România.

De Galaţi, ce să mai vorbim.