Activitate în circumscripție, Toate știrile

Cum obţine PSD Galaţi voturi în Consiliul Local: cu minciuni

În şedinţa Consiliului Local Galaţi de săptămâna trecută a fost aprobat, cu votul tuturor celor 26 de consilieri locali prezenţi, Masterplanul zonelor publice din oraş.

Înainte de vot, un consilier local a întrebat conducerea primăriei cât a costat acest masterplan.

❗️❗️❗️Răspunsul a fost o minciună de 130.000 de lei: “ABSOLUT NIMIC. E FĂCUT IN HOUSE”. ❗️❗️❗️

Imediat s-a votat: TOŢI cei prezenţi au aprobat masterplanul făcut “in house” care “nu a costat nimic”.

❗️❗️❗️Numai că pentru Masterplanul zonelor publice din municipiul Galaţi, primăria PSD Galaţi a atribuit 130.000 de lei, printr-o cumpărare directa cu numărul DA21910521, în data de 4 decembrie 2018, firmei Urban Pulse din Bucureşti.

Primăria PSD Galaţi a oferit aceşti bani pentru “servicii de urbanism conform caietului de sarcini ataşat de autoritatea contractantă şi însuşit de prestatorul de servicii. Identificare, analiză şi propuneri pentru spaţii publice.”

Nu discutăm aici şi acum conţinutul Masterplanului. Dacă ideile sunt sau nu sunt utile Galatiului.
❗️❗️❗️Ceea ce probăm este minciuna primăriei PSD Galaţi.

Ceea ce este cu adevărat descurajator este că toţi cei 26 de consilieri locali prezenţi au avut la dispoziţie Masterplanul cu toată documentaţia iar pe pagina de gardă scrie foarte clar:

Denumirea lucrării: Masterplan privind reţeaua de spaţii publice din municipiul Galaţi.

Autoritate contractantă: Primăria Municipiului Galaţi
Elaborator: SC Urban Pulse SRL
Contract nr. 7068/ 2019.

Ştiam că PSD minte oricând despre orice pe oricine, în primul rând pe gălăţeni. Afirmaţia că Masterplanul nu a costat nimic şi că a fost făcut “in house” e o minciună tipică PSD Galaţi. Dar nu credeam că absolut nimeni din Consiliul Local nu poate vedea o asemenea minciună, mare cât 130.000 de lei.

Într-un Consiliu Local în care vor fi şi reprezentanţi USR Galaţi, aşa ceva nu se va întâmpla..

Ceea ce aţi ascultat nu este o minciună spusă la televizor unor alegători care chiar vor să creadă că lucrurile sunt ca în povestea fabricată. E o minciună spusă în plenul Consiliului Local.

Cumulat, actualii consilieri au peste 60 de ani de experienţă în Consiliul Local Galaţi. Oare în câte alte cazuri s-a întâmplat la fel?

Este exact la fel ca atunci când Dan Nica a minţit în plenul Parlamentului European, spunând că rata de achitări în anchetele DNA era de 90%. De fapt, era invers.

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.bogdanrodeanu.ro

Vezi VIDEO AICI