bogdan rodeanu
Anunțuri, Toate știrile

DA, azi a fost semnat contractul pentru construirea (proiectare + execuție) a drumului expres Galați – Brăila.

DA, azi a fost semnat contractul pentru construirea (proiectare + execuție) a drumului expres Galați – Brăila. O asumare guvernamentală, o asumare a termenelor și cu alocare bugetară, astfel încat proiectul sa fie demarat cât mai rapid.Și noi, și Cătalin Drulă, Ministrului Transporturilor, confirmăm un fapt cunoscut de toți: este vorba despre un proiect-cheie pentru legarea celor două municipii, pentru dezvoltarea întregii zone, inclusiv prin conexiunea la podul suspendat peste Dunăre și, implicit, la Tulcea.

Și DA, proiectul va beneficia de finanțare Europeană. Aprobat de Guvern încă din 2008, amânat și anulat de multiple ori, ACUM este câștigat de consorțiul a două societăți, SC SA&PE Construct

– Spedition UMB

– Tehnostrade SRL.Costul se ridică la suma de 371.416.131 lei + TVA.

Istoricul lui dovedește incompetența tipică, incompetență care a durat aproape 3 ani:

– licitația a fost lansată în octombrie 2019, dar suspendată după;- reluată în martie 2020, suspendată din nou;

– reluată, pentru a treia oara, în aprilie 2020 și finalizată anul trecut, în septembrie.În ciuda numeroaselor amânări, suspendări și proiecte uitate în sertar, vom avea un drum expres, o alternativă la DN22B, drum cu o lungime de 11 km, care va cuprinde 3 poduri, 2 viaducte și un pasaj.

De asemenea, pasajul va fi proiectat cu 2 benzi pe sens și cu parapete despărțitor între sensuri.Începând cu 2023 vom putea circula pe un drum modern între orașele Brăila și Galați, vom fi mai aproape de Marea Neagră și, cel mai important, mai aproape de Europa.

Bogdan Rodeanu

Deputat USR Galaţi

www.BogdanRodeanu.ro