Activitate în circumscripție, Toate știrile

De ce e scump? Am demostrat deja că în proiectul asumat de PSD Galaţi pentru modernizarea aleii de la P-uri sunt multe repere ( cabluri, stâlpi, reflectoare, bănci, etc ) cu preţuri mult umflate.

Mai mult, când vrei să instalezi zeci de reflectoare pe un spaţiu verde de 5-600 de metri pătraţi este o chetuială inutilă.

De ce e prost? Pentru că, de exemplu ( şi observaţia, împreună cu fotografiile, am primit-o din partea unui gălăţean care locuieşte chiar la P-uri ) în acest moment sunt instalaţi 22 de stâlpi de beton, o parte dintre ei cu becuri pentru iluminat public, şi pe care sunt amplasate nu doar cabluri electrice ci şi cabluri de comunicaţii, inclusiv fibră optică. Practic, cablurile de internet şi cablul tv de care se folosesc gălăţenii care locuiesc la P-uri sunt puse pe respectivii stâlpi.

Numai că în proiectul asumat de PSD Galaţi pentru modernizarea aleii de la P-uri nu este prevăzut nici măcar un metru de canal subteran pentru infrastructura de comunicaţii.

Mai pe româneşte, riscăm să plătim 14 milioane de lei, să placăm aleile cu granit şi să montăm stâlpi metalici de 6.200 de lei bucata ( sau chiar mai scumpi ) pe bani publici iar după aceea, primăria să oblige cabliştii să introduca reţeaua de comunicaţii în subteran.

La prima vedere, este normal ca firmele de cablu să plătească pentru a nu mai sta cu cablurile atârnate pe stâlpi, mai ales pe noii stâlpi, ornamentali, de iluminat. Dar una e să plătească pentru un canal subteran făcut de primărie odată cu tot proiectul şi cu totul altceva să facă asta chiar firmele de cablu, dacă şi când vor avea bani să o facă, posibil după încheierea proiectului.

Repetăm:

Cablurile tv şi de internet nu mai pot rămâne pe stâlpi.

Proiectul primăriei nu prevede canalizaţie subterană dedicată pentru comunicaţii.

Nu avem nicio garanţie că firmele de cablu vor avea resurse să lucreze simultan. Este vorba inclusiv despre resursa de timp necesar pentru autorizaţii.

Trebuie, deci, să eliminăm posibilitatea ca după ce vechii stâlpi vor fi demontaţi şi pavajul aleii de la P-uri va fi refăcut, să vină şi cabliştii să introducă reţeaua de comunicaţii în subteran, operaţiune care ar putea să ducă la noi săpături, şanţuri, şi distrugerea unei parţi din pavajul nou şi scump.

Cerem, deci, public, Primăriei municipiului Galaţi să întreprindă toate demersurile necesare astfel încât, indiferent de entitatea care va achita costul canalizaţiei subterane pentru comunicaţii, lucrările pentru aceasta să fie introduse în graficul general al şantierului, astfel încât să fie eliminată posibilitatea unor săpături ulterioare încheierii lucrărilor de modernizare.

Sunt nenumărate exemple de prost management, când străzi proaspăt asfaltate au fost sparte pentru că nu s-au sincronizat cei de la asfaltare cu cei de la Apă Canal, cei de la Apă Canal cu cei de la gaze şamd.

Mai avem alte zeci de mesaje din partea gălăţenilor nemulţumiţi de acest proiect. Le analizăm pe toate pentru că sunt observaţii extrem de interesante, cu abordări inclusiv tehnice. Pentru noi, este în acelasi timp şi reconfortant, pentru că implicarea gălăţenilor care vor lucrări publice de calitate şi la un preţ corect nu poate da decât încredere dar şi frustrant, pentru că autoritatea publică locală, condusă în acest mandat de PSD Galaţi, a ignorat toate semnalele de alarmă de până acum.

Puteţi vedea întregul proiect, inclusiv desenele tehnice, în postarea noastră precedentă despre proiectul primăriei PSD Galaţi de modernizare a aleii de la P-uri.

https://www.facebook.com/usrgalati/posts/682368032177287?__tn__=K-R