bogdan rodeanu
Anunțuri, Toate știrile

Delta Dunării merită o dezvoltare durabilă

Delta Dunării merită o dezvoltare durabilă, merită să devină un adevărat muzeu al biodiversității, iar atât dezastrul ecologic, cât și politizarea excesivă trebuie înlăturate.

Este nevoie de turism responsabil, de educație ecologică și de o protecție continuă a biodiversității culturale.

Este nevoie de înlăturarea dezastrului ecologic prezent în Deltă și de înlăturarea corupției existente până și aici.

Dacă Delta merită o instituție, instituția trebuie să fie una profesionistă.
De aceea alegem să ne implicăm: pentru că nu există progres fără respectul pentru natură și nu există evoluție fără educație.

Când spunem Deltă, spunem Ivan Patzaichin, cel mai cunoscut ambasador al Deltei Dunării, care, împreună cu alianța USR PLUS, poate face posibilă o schimbare: formarea unui grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării, din care să facă parte asociații și actori relevanți, pentru stabilirea conducerii executive a Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Schimbarea poate începe cu un singur om, prin acțiune, prin implicare, prin protejare și nu printr-o simplă funcție politică.

Alianța USR PLUS a lansat o invitație care va deveni o misiune: alături de Ivan Patzaichin, cvadruplu campion olimpic și cunoscut drept ”Omul Deltei”, ne dorim o dezvoltare durabilă, ne dorim schimbarea destinului Deltei Dunării, redobândirea respectului pentru natură și preocuparea continuă pentru viața economică a Deltei.