Activitate parlamentară, Toate știrile

Doar cu #oameni noi în politică, doar cu un Parlament şi o administraţie #farapenali putem să avem ceea ce aţi cerut duminică, la vot: România #farahotie!

După ce Alianţa USR PLUS a obţinut duminică, la Galaţi şi în toată România un rezultat excepţional la alegerile europarlamentare ( încă o dată, vă mulţumesc! ), în condiţiile în care partidele de opoziţie au surclasat, practic, coaliţia de guvernare PSD –ALDE, extrem de mulţi gălăţeni ne-au întrebat cât de repede Alianţa USR PLUS va forma un nou guvern, care să înlocuiască guvernul PSD-ALDE condus de Viorica Dancilă.

Este un răspuns simplu, dar complicat nu doar de situaţia actuală din Parlamentul României ci şi de legislaţie: cit de repede se poate.

Însă nu vom putea, şi alegătorii noştri înţeleg acest lucru mai bine decât oricine, să participăm într-un guvern de uniune naţională alături de cei care, timp de aproape trei ani, au susţinut toate aberaţiile lui Liviu Dragnea: îngenuncherea Justitiţiei, reprimarea manifestanţilor paşnici sau cheltuirea despotică a banilor publici.

Cea mai bună, mai directă şi mai sinceră soluţie în primul rând pentru poporul român: un guvern din care să nu facă parte PSD şi care să organizeze cât mai rapid posibil alegerile parlamentare anticipate. Doar aşa, împreună cu alegătorii noştri, vom putea să construim majoritatea parlamentară responsabilă, nepătată, competentă, într-un cuvant, #farapenali, care să repună întreaga administraţie din România să lucreze în folosul cetăţenilor săi #farahotie.

Conceptul “fă-te frate cu dracul până treci puntea” este unul pagubos din start în primul rând pentru cetăţeni dar şi pentru partidele oneste. Priviţi ce s-a intâmplat cu partenerii de guvernare ai PSD. Şi priviţi şi ce s-a întâmplat cu USR. Nu am susţinut PSD în Parlament ci dimpotrivă, am făcut tot ce a fost omeneşte şi legal posibil să îi împiedicăm să pună ţara pe butuci. Ceea ce, cu sprijinul dumneavoastră şi al colegilor veniţi în Alianţa 2020 USRPLUS, am reuşit, duminică, la alegerile europarlamentare.

Dragnea este în puşcărie. Iordache, Nicolicea, se ascund. Dăncilă se repliază. Apar tot felul de semnale împăciuitoare şi de cântece de sirenă. Nu ne lăsăm înşelaţi. Alegerile parlamentare anticipate, organizate cât mai rapid, de un guvern din care să NU facă parte PSD sunt singura soluţie corectă în faţa românilor.

Doar cu #oameni noi în politică, doar cu un Parlament şi o administraţie #farapenali putem să avem ceea ce aţi cerut duminică, la vot: România #farahotie!

Şi când spun alegeri anticipate să fiu bine înţeles: cu MULT mai multe secţii de votare pentru Diaspora, dacă nu va fi timp pentru introducerea votului prin corespondenţă sau chiar electronic.

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.bogdanrodeanu.ro