Activitate parlamentară, Toate știrile

Dragnea fură iar de la copii!

Din campania electorala din 2016 PSD nu face nimic altceva decât propagandă. Au câştigat alegerile păcălind alegătorii că desfiinţează, de exemplu, taxa radio tv pe care a continuat să o plătească guvernul, din bugetul strâns tot de la români. Acum, înfiinţează taxe pe care le vor plăti toţi românii cu credite. Şi, mai rău, desfiinţează pilonul II de pensii doar de dragul propagandei cu care speră să câştige alegerile următoare.

Este o guvernare bezmetică, foarte cheltuitoare, care nu ştie să producă. Este politica unor primitivi, neanderthalieni vânători – culegători din secolul XXI.

92.000 de gălăţeni contribuie la pilonul II de pensii.

Am spus-o din luna mai: desfiinţarea pilonului II este un dezastru ascuns în măsura populistă a taxării suplimentare a creditării. Şi este cea mai perfidă formă de şpagă electorală. Dau românilor chiar banii lor, puşi deoparte pentru bătrâneţe. Pentru că este pregatită de PSD pentru alegerile care vor veni.

PSD nu ştie să construiască. PSD nu poate să administreze cinstit. PSD nu vrea să câştige corect.

De banii europeni fug ca dracul de tămâie, pentru că sunt mult prea bine păziţi. Dar banii pe care românii i-au lăsat pe mâna guvernării PSD-ALDE sunt mult mai la îndemână.

Şi mint.

În 2016, românii au pus lupul paznic la oi.

Atacul PSD la banii românilor acumulaţi în fondurile private de pensii este mult mai complex decât credem. Oamenii lui Dragnea joacă la mai multe capete:

O dată, au nevoie de bani pentru aberaţiile bugetare în care au băgat România. Numai că, atenţie: propunerea guvernului PSD ALDE nu e de a trece banii pe care românii îi plătesc acum la pilonul II la bugetul asigurărilor sociale ci la bugetul de stat. Asta înseamnă că cel puţin o parte pot fi destinaţi unor contracte pentru cine ştie ce năzbâtii. Că doar n-au dat liber aleşilor locali la afaceri chiar de florile mărului.

Şi mai e ceva: fondurile private de pensii sunt ŞI investitori pe piaţa de capital. Pentru că de aici provine randamentul financiar, atât cât este. O mare parte din banii rulaţi pe Bursa de Valori Bucureşti sunt ai contributorilor la Pilonul II.

Într-o piaţă normală, ceea ce face Liviu Dragnea are cu pilonul II are efecte negative în valoarea activelor de pe Bursă. Or, dacă societăţile listate pe Bursa rămân fără o parte din finanţare, asta înseamnă că cineva, de undeva, poate cumpăra mai ieftin încă o bucăţica din economia naţională.

Noi ne opunem şi desfiinţării şi suspendării. Nu vrem ca PSDragnea să pună mâna pe banii celor care muncesc ACUM.

Repet: în 2010, într-o criză economică accentuată de cheltuielile aberante ale guvernului condus de Tăriceanu, ideea guvernului Boc de a tăia pensiile în plată a fost pedepsită de Curtea Constituţională şi, ulterior, de electorat. Acum, de Curtea Constituţională chiar nu ne mai facem griji că ar “ţine” cu legea.

Practic, acum, Dragnea taie pensiile viitoare.

Dragnea zice ca “pedepseşte” lăcomia dar nu e capabil să pedepsească hoţia.

Şi nu-i ajunge. Miere de albine pentru copii nu vrea să asigure dar pensiile speciale le-au mărit, cu toată împotrivirea noastră şi a tuturor românilor care au bun simţ.

Dragnea ia mierea copiilor şi o dă trântorilor!

Bogdan Rodeanu
Deputat USR de Galați

www.BogdanRodeanu.ro