bogdan rodeanu
Anunțuri, Toate știrile

După cum ne-am asumat

După cum ne-am asumat, astăzi am depus, alături de colegul meu Adrian Giurgiu, proiectul prin care Jandarmeria Română va putea opri în trafic și controla, în condițiile legii, conducătorii de autovehicule, tractoare agricole sau forestiere care transportă material lemnos.

Necesitatea unui astfel de proiect este uriașă. Știm că se taie, în mod ilegal, păduri întregi. Încercăm să monitorizăm și să stopăm fenomenul. Dar, din cauza resurselor umane limitate, acest lucru este, deocamdată, imposibil.

Prin implicarea Jandarmerie Române, alături de echipajele Gărzii Forestiere sau ale Poliției Rutiere, în monitorizarea și verificarea transportului de masă lemnoasă, tăierile ilegale ar fi descurajate. Am recăpăta controlul asupra pădurilor și (de ce nu?) asupra viitorului.

Dând și Jandarmeriei Române posibilitatea de a controla transporturile de lemn, dar și de a sancționa contravenienții, creștem efectivele celor care apără pădurea. Resursele le avem, mai e nevoie doar de a le da cadrul legal pentru a ne ajuta.

Bogdan Rodeanu

Deputat USR Galați

Vicepreședinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională

www.BogdanRodeanu.ro