bogdan rodeanu
Uncategorized

După o campanie electorală în care a tăcut suspec

După o campanie electorală în care a tăcut suspect în legătură cu creșterea taxelor și impozitelor, actualul Primar, lovește, câteva luni mai târziu, cu o creștere de 55% a impozitului auto.

Argumentul principal? ”Gradul de încasare mic”.
La fel de mic, însă, este și gradul de încasare la celelalte dări. Pentru simplul fapt că 2020, an pandemic, a afectat grav bugetul gălățenilor.

Argumentul real? Criza de management din Primăria PSD Galați.

Când tu, ca primar aflat la al doilea mandat, nu reușești nici să atragi fonduri europene, nici să distribui eficient resursele deja existente, apelezi (din nou) la buzunarul cetățeanului, pentru a acoperi găurile, din ce în ce mai vizibile.

În plus, mai dai un argument pseudo-ecologist: ”am majorat impozitul auto pentru a-i încuraja pe cetățeni să își cumpere autoturisme nepoluante”.

Un gând frumos, generos, altruist. Dacă gălățenii și-ar permite să schimbe mașina, așa cum sugerează Primarul.

Pentru asta ar trebui să existe locuri de muncă, rata șomajului să scadă drastic și Primăria să dea semne reale că vrea să vină în sprijinul cetățeanului.

Nu să mărească un impozit (deja prea mare) pentru a plăti borduri excesiv de scumpe, fundații pentru trotuare făcute ca pentru adăposturi atomice sau copertine de pasaj care permit infiltrațiile.

Nu pentru a plăti, din banii gălățenilor, lucrări publice scumpite în interes de partid.

Bogdan Rodeanu
Deputat Alianta USRPLUS Galati
www.BogdanRodeanu.ro