bogdan rodeanu
Anunțuri, Toate știrile

Este inexplicabil avizul negativ al CSM

Este inexplicabil avizul negativ al CSM pentru proiectul USR de desființare a Secției Speciale în condițiile în care Comisia Europeană, GRECO, Comisia de la Veneția și majoritatea magistraților români au criticat înființarea acestui instrument de presiune.

Acest aviz este consultativ și USR merge mai departe cu acest proiect, precum și cu proiectul de punere în acord a Legilor Justiției cu recomandările europene. Așa cum România a fost condamnată la CEDO pentru modalitatea de revocare a Laurei Codruța Kovesi, tot așa este foarte probabil să primim o decizie din partea CJUE prin care să fim obligați la desființarea SIIJ. Se pare că instituțiile noaste nu pot acționa corect decât împinse de la spate.

Stelian Ion: ”Am făcut o promisiune și ne vom ține de ea: nu ne vom lăsa până nu vom desființa această secție pentru că ea a fost creată cu rea-credință de Liviu Dragnea&Co, a avut o activitate care a confirmat pe deplin avertismentele noastre, favorizându-i pe unii infractori și hărțuind pe nedrept magistrați, cum este cazul dnei procuror Kovesi, pentru că este un organism util doar pentru a face presiuni asupra magistraților.

Vom lupta pentru corectarea legilor justiției astfel încât justiția să fie independentă și eficientă, iar românii să se simtă protejați. De bine, de rău, justiția asta, așa imperfectă și beteagă cum e, slăbită și de atacurile din ultimii ani ale infractorilor, ne-a salvat de la dezastru și i-a pedepsit pe unii corupți care, altfel, ar fi dictat acum nestingheriţi peste România. Lucrurile sunt departe de a fi perfecte în justiție, iar cu astfel de instrumente precum SIIJ, cu actualul sistem de numire a procurorilor de rang înalt și de promovare a magistraților nici nu există prea curând șanse să se îndrepte”.