Activitate în circumscripție, Toate știrile

Este obligatoriu ca ordonanţa 114/ 2018 să fie abrogată pentru ca industria românească să se poată dezvolta.

Acum avem doar, în cel mai fericit caz, stagnare.

Aceasta este doar una dintre problemele expuse ieri, în timpul vizitei pe care am întreprins-o la Combinatul Siderurgic Galaţi împreună cu Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS pentru preşedenţia României.

Chiar dacă noul proprietar al Combinatul siderurgic Galaţi a anunţat investiţii consistente, acestea nu pot da randament dacă reglementările impuse de fostul guvern în domeniul energiei rămân în vigoare. Pur şi simplu, Combinatul de la Galaţi are costurile cu energia încărcate în raport cu ceilalţi competitori de pe piaţa europeană şi mondială a produselor siderurgice.

Şi este una dinte problemele pe care va trebui să le rezolvăm cât mai curând.

Nu putem avea o economie naţională viabilă fără siderurgie, iar Combinatul de la Galaţi înseamnă, din păcate, aproape toată siderugia românească şi aproape toate exporturile judeţului Galaţi ( 5% dintre salariaţii din judeţul Galaţi asigură 80% din valoarea exporturilor judeţului )

Şi mai trebuie făcut ceva important: companiile de stat din domeniul energiei nu mai pot funcţiona la comandă politică. Depolitizarea acestora este obligatorie!

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.bogdanrodeanu.ro