Anunțuri, Fără categorie, Toate știrile

Extinderea USR Galaţi continuă: de astăzi, filiala USR Smârdan!

Extinderea USR Galaţi continuă: de astăzi, filiala USR Smârdan!

Comuna Smârdan este foarte importantă în economia gălăţeana dar depinde mult prea mult de ceea ce vine din municipiu şi prea puţin de propriile resurse economice.

Practic, nu este folosită decât ( şi asta doar într-o mică măsură ) poziţionarea aproape de oraş. Agenţi economici care să investească în Smârdan sunt prea puţini şi vin mai degrabă pentru că nu au loc în altă parte decât atraşi de programele economice ale primăriei Smârdan.

Rezolvarea acestei probleme este una din cele mai grele misiuni pe care şi le asuma USR Smârdan.

Preşedintele USR Smârdan, Silviu Zinica
“Smârdanul este lângă Galaţi dar autorităţile se poartă de parca ar fi la 180 de kilometri. Actuala administraţie locală a colaborat prea puţin cu autorităţile din municipiu şi, la fel de grav, a colaborat prea puţin cu vecinii din comunele Şendreni şi Vânători, de exemplu. Smârdanul nu este insulă şi, din păcate, nu dispune de vreun zăcământ de aur. Printre cele mai importante valori ale Smârdanului, nefolosite până acum, sunt tocmai legăturile cu municipiul Galaţi şi cu vecinii din Şendreni şi Vânători. Aici este cheia dezvoltării Smârdanului.

Plus, fireşte, mult mai multă rigoare în administrarea banului public. Lucrările publice din Smârdan, indiferent dacă sunt finanţate de primărie, de guvern sau de Apă Canal, de exemplu, trebuie să fie supravegheate – nu se mai pot desfăşura alandala, ca până acum. Primăria şi Consiliul local Smârdan trebuie să scape de heirupisme şi să lucreze, aşa cum se face în Europa, cu planificare riguroasă.

Doar aşa putem şti că vom avea şi calitate şi durabilitate. Odată cu intrarea USR în Consiliul Local Smârdan, primăria nu îşi va bate joc de bani, nici dacă sunt ai noştri şi nici dacă sunt primiţi de la Uniunea Europeană.”