Activitate în circumscripție, Toate știrile

În 2003 Liga Studentilor din Galați declanșa una din cele mai mari greve studențești la nivel național.

Solicitam lui Nastase si guvernului PDSR mărirea subvenției pentru studenti, eliminarea numarului limitat de călătorii pe tren ( oricum, reducerea pe transport era de 50%) și condiții decente în campusurile studențești.

A fost un protest al tinerilor care s-a extins la nivel național .

Am rezistat in ciuda multor presiuni politice. Revendicarile s-au rezolvat parțial. Cozmâncă și Năstase făceau presiuni pentru stingerea cu orice chip a protestelor.

Galațiul a rezista si nu a întrerup greva. Chiar dacă în alte centre universitare manifestațiile se opriseră, guvernul de atunci a realizat că fără a mulțumi Galațiul, totul putea reizbucni.

Am vrut și pentru Galati ceea ce dăduseră și în alte județe. Si am obținut.

Universitatea din Galati a primit și 1,5 milioane de dolari cu care a construit un nou camin pentru studenti, Caminul LSG de pe strada Basarabiei.

Au trecut 16 ani de atunci dar principiile au ramas. Si noi am rămas cu același spirit în suflet.

Scriu aceste rânduri pentru ca azi e 9 octombrie, ziua Ligii Studenților din Galati, împlinim 24 de ani de reprezentare și miscare studențeasca la Galați.

La Multi Ani Liga Studenților!

Spun asta din toată inima și cu mulțumiri pentru faptul ca aici a fost locul unde am învățat ce înseamnă lupta pentru ideal, pentru studenți, pentru comunitate, pentru un viitor mai bun.

Ma înclin.

Cu drag și cu mândrie că am fost o parte activă a acestei stări de spirit: “Liga Studentilor, Mereu Alături de Tine!”

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galați