bogdan rodeanu
Anunțuri, Toate știrile

În cadrul luptei împotriva pandemiei COVID-19

În cadrul luptei împotriva pandemiei COVID-19, este nevoie de un tratament etic, de solidaritate și de strategii eficiente de protecție a sănătății și securității salariaților din sănătate.

Știm problemele, dar trebuie să identificăm soluțiile, iar soluțiile nu vin fără comunicare. România se confruntă de mai bine de 30 de ani cu aceleași probleme și cu aceleași lacune, cu amânare și cu o comunicare deficitară. De aceea avem nevoie de întreținerea dialogului social direct, un dialog activ, aici și acum.

Astfel, alături de colegul meu, Andrei Postică (senator USR-PLUS), m-am întâlnit ieri cu reprezentantul Sindicatului ”Solidaritatea Sanitară”, Lidia Celmare, pentru a discuta și a reitera faptul că nu putem avea un mediu sigur, atât timp cât mediul sanitar nu este prioritizat. Sindicatul ”Solidaritatea Sanitară” insistă pe respectarea drepturilor legale și morale ale lucrătorilor din sănătate.

Suntem alături de oameni, suntem alături de medici și de asistente și suntem alături de cei din linia întâi. Continuăm demersurile, menținem un dialog direct cu colegii noștri, conștienți fiind că o modificare a cadrului legislativ implică atât timp, cât și responsabilitate.