Activitate parlamentară, Toate știrile

Începe a 6-a sesiune parlamentară din această legislatură.

Cu Legea Zonelor Metropolitane 2.0 pe ordinea de zi la Senat.

Cu Legea Educaţiei Profesionale trecută de faza documentării şi care urmează să fie depusă la Camera Deputaţilor.

Cu #FaraPenali pe ultima sută de metri la Camera Deputaţilor.

În al 5-lea mandat ca vicelider al Grupului USR din Camera Deputaţilor.

Va fi o toamnă complicată, în primul rând din cauza crizelor interne din PSD şi, mai nou, ALDE, care vor să fugă de responsabilitatea guvernării de până acum dar şi să rămână în funcţiile din care să continue ceea ce au făcut permanent: cheltuirea discreţionară a banului public şi protecţia în faţa Justiţiei.

Nu pot fi acceptate “soluţii imorale”.

Nu este permisă “întărirea” cu parlamentari traseişti ( care ar fi foarte fericiţi să se poată adăposti în USR ). Nici eu şi nici colegii mei nu acceptăm aşa ceva. Nici cei care au votat Uniunea Salvaţi România în 2016 şi Alianţa USR – PLUS, anul acesta în mai, nu acceptă aşa ceva.

În ultimile zile, am vorbit cu zeci de gălăţeni care au semnat pentru susţinerea lui Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale şi mesajul lor a fost foarte clar: PSD nu poate să scape de responsabilitate.

Ceea ce voi face în aceasta sesiune parlamentară ( în măsura în care şi ceilalţi parlamentari, de la celelalte partide politice vor lăsa deoparte lupta politică ): finalizarea circuitului parlamentar şi adoptarea de către Parlamentul României a Legii Zonelor Metropolitane 2.0 ( adoptată în Camera Deputaţilor şi aflată acum la Senat ) şi dezbaterile pentru adoptarea Legii Educaţiei profesionale, ambele scrise la Galaţi şi “pornite” de la problemele cu care se confruntă oraşul şi judeţul nostru: depopulare, lipsa forţei de muncă şi cheltuirea discreţionară, de către administraţia PSD-ALDE-UNPR, a banului public.

Mai sunt alte zeci de proiecte de lege la care am lucrat împreună cu colegii mei şi care, în ciuda piedicilor puse de majoritatea PSD-ALDE, sunt în diferite etape de adoptare. Le puteţi consulta pe toate aici http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp…

Nu în ultimul rând, le mulţumesc colegilor din grupul parlamentar USR din Camera Deputaţilor, care mi-au încredinţat, pentru a cincea oară, poziţia de vicelider al grupului.

La treabă!

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.bogdanrodeanu.ro