Activitate parlamentară, Toate știrile

INIŢIATIVA FĂRĂ PENALI A FOST DECLARATĂ CONSTITUŢIONALĂ!

Peste 32.000 de gălăţeni au semnat iniţiativa cetăţenească “Fără penali în funcţii publice”.

Şi alţi peste 1.000.000 de romani!

Este clar că avem nevoie de o participare cât mai mare la referendumul pe Justiţie, pe care România nu are voie să îl rateze!

“Fără Penali în funcţii publice” a fost semnul unei revolte publice pe care nimeni nu mai poate să o treacă sub tăcere.

A fost răspunsul oamenilor pentru penalii din politica românească, penali care conduc guvernarea PSD ALDE de la Bucureşti, este răspunsul gălăţenilor la guvernarea PSD-ALDE-UNPR din judeţul şi municipiul Galaţi.

Când am început strângerea de semnături pentru această iniţiativă cetăţenească aproape nimeni nu dădea vreo şansă proiectului, nu doar la Galaţi ci şi în ţară.

Dar aţi semnat.

N-am crezut niciunul dintre noi că putem ajunge la 1.000.000 de semnături.

Am ajuns.

Nimeni, niciodată, nu a reuşit ceea ce aţi reuşit dumneavoastră, cei care aţi semnat iniţiativa cetăţenească “Fără penali în funcţii publice”: i-aţi speriat!

Iar acum, Curtea Constituţională a decis, în unanimitate: Iniţiativa Fără penali în funcţii publice este constituţională!

Mulţumesc încă o dată fiecăruia şi mulţumesc voluntarilor care au strâns toate aceste semnături, în Galaţi, în Tecuci sau în orice comună de unde ne-au trimis liste de semnături. Mulţumesc celor care trimis liste de semnături, din Italia, din Germania, de la Londra sau din Spania.

Mulţumesc încă o dată celor plecaţi din ţară, care nu au avut voie să semneze cu paşaportul şi care şi-au sunat părinţii să vină să semneze.

Cred că Galaţiul şi România merită mult mai mult decât are şi decât “i se dă”.

Astăzi am mai depăşit o barieră. Ne aşteaptă foarte multă muncă dar lucrurile sunt mai uşor de făcut atunci când pune umărul toată România!

Vă aştept pe toţi la referendum!