bogdan rodeanu
Anunțuri, Toate știrile

Inițiativa USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor

Inițiativa USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor – dezbatere și vot mâine, în plenul reunit!

Pensia specială pentru parlamentari este un privilegiu profund nemeritat, care trebuie eliminat. La fel ca și pensia specială pentru primari, de exemplu.

Pensia specială pentru parlamentari, ca orice privilegiu pentru politicieni, este o povară nu doar pentru un buget din ce în ce mai secătuit dar şi pentru bunul simţ.

Aceasta pensie specială trebuie eliminată pentru că parlamentarii care o primesc nu au contribuit pentru ea.

Sunt 768 de parlamentari și foşti parlamentari care primesc pensii speciale, între 2.000 de lei ( cea mai mică, pentru un singur mandat de parlamentar ) și 12.000 de lei, pentru cei care sunt parlamentari încă din anii ’90.

Anual, pensiile speciale ale parlamentarilor înghit 53.857.440 lei. Din 2015 încoace s-au adunat peste 50 de milioane de euro – pensiile speciale ale parlamentarilor.

Să fim cinstiți: toată România este supărată pe pensiile speciale și, în primul rând, pe pensiile speciale pe care parlamentarii și le-au dat singuri.

Pensia specială a parlamentarilor, ca orice pensie specială, a fost dată din pix, prin vot. Este un privilegiu, nemeritat, și nimic altceva, protejat politic de partidele care au inițiat și votat pensiile speciale pentru parlamentari. Bani publici, cadou de la partid.

Proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor respectă nu doar dorința românilor ci și condițiile impuse de Curtea Constituțională: votul trebuie dat în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Mâine, PSD, PNL, UDMR, ProRomania și celelalte partide parlamentare au ocazia să arate electoratului dacă doresc, cu adevărat, să facă primul pas real spre eliminarea privilegiilor numite pensii speciale sau dacă vor continua jocul politicianist și îi vor păcăli încă o dată pe români.

Este obligatoriu ca pensiile speciale ale parlamentarilor să fie desființate prin lege distinctă pentru ca legea să fie constituțională. Pentru celelalte categorii de pensii speciale,

USR are depuse alte proiecte, fie de eliminare a privilegiilor, fie de impozitare.

Votul de mâine este un vot important.

Și noi și alegătorii noștri îl așteptam de aproape 3 ani, cât timp conducerea Parlamentului a ascuns proiectul USR în sertare.

Aprobarea proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor nu doar că vă aduce economii importante dar va fi un pas esențial pentru restabilirea corectitudinii în sistemul de pensii, astfel încât să nu mai existe categorii privilegiate, care primesc cu mult peste cât au contribuit.

Mâine, eu și colegii mei din USR vom vota pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galați
www.BogdanRodeanu.ro