Activitate în circumscripție, Toate știrile

Întâlnire cu cetățenii

Vineri, sâmbătă şi duminică, cu toată ploaia, am fost împreună cu voluntarii Alianţei 2020 USR PLUS în Ţiglina I, la cortul pe care Alianţa l-a amplasat în parc, unde am vorbit cu cetăţenii Galaţiului despre foarte multe din problemele oraşului şi ale ţării.

Am vorbit şi despre alegerile europarlamentare dar principalele preocupări ale celor cu care am vorbit rămân problemele economice, care le ţin părinţii şi copii în străinătate, la muncă şi, în egală măsură, asaltul PSD-ALDE asupra Justiţiei.

Evident că cele două sunt legate şi gălăţenii au înţeles asta: dacă Justiţia nu ar fi sancţionat furtul banilor publici, PSD şi ALDE nu ar fi avut motive să modifice legislaţia penală după bunul plac. Iar dacă banii publici ar fi cheltuiţi cu rost şi nu risipiţi prin furt, pomeni şi paranghelii electorale, situaţia economică ar fi mult mai bună.

Apoi am fost la Tecuci şi la Matca, şi sâmbătă şi duminică, unde am prezentat încă o dată Legea Zonelor Metropolitane 2.0, pe care am iniţiat-o anul trecut plecând exact de la situaţia judeţului Galaţi, mai exact a nordului judeţului Galaţi: comunele din jurul Tecuciului asigură cea mai mare producţie de legume din România. Vorbim despre sute de mii de tone anual, care trebuie transportate către clienţi.

Ori, pentru asta, avem nevoie de drumuri.

Problema este ca nimeni, niciodată, nu a luat în serios conectarea Galaţiului, inclusiv a Tecuciului, cu reţeaua de autostrăzi.

Avantajul este că după 2020, fondurile europene se vor acorda cu precadere pentru infrastructură regională, care să deservească asocierile de localităţi.

Exact la asta m-am gandit atunci când am documentat Legea Zonelor Metropolitane 2.0: drumuri şi, dacă administraţia locală se va implica ( şi cu USR în consiliile locale şi cel judeţean cu siguranţă se va implica ) finanţări pentru orice este nevoie pentru dezvoltarea comunelor din judetul Galaţi.

Acum începem o nouă săptămână de muncă.

Până pe 26 mai, ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului pentru Justiţie mai sunt 6 săptămâni.

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.bogdanrodeanu.ro

#alianta2020 #usr #plus #usrgalati #usrtecuci #usrmatca#zonemetropolitane