bogdan rodeanu
Anunțuri, Toate știrile

Marile probleme ale României

Marile probleme ale României au fost mereu cauzate de dezechilibrul politic suprapus peste indiferența față de dificultățile cu care s-au confruntat cetățenii și frica de consecințele unei proaste guvernări, care a dus la ascunderea adevărului.

Echilibrul politic pe care îl căutăm acum între Guvern, Camera Deputaților și Senat este garanția că niciunul din partenerii coaliției de guvernare nu va putea derapa și nici nu se va putea eschiva de la condițiile impuse de alegători, în urma votului din 6 decembrie.

Ne trebuie colaborare, nu subordonare.

Noi vrem o coaliție pentru viitor, nu o cârdășie pentru trecut.
Reformele pe care românii le așteaptă nu pot fi făcute doar de Guvern sau doar de Parlament. Cheia este nu doar parteneriatul politic ci și cel instituțional.

Fermitatea USR PLUS în negocierile pentru formarea coaliției de guvernare vine din obligația de a elimina subordonarea politică a unor instituții partenere, care am văzut că defectează grav funcționarea statului. Am trăit pe pielea noastră derapajele guvernării PSD-ALDE.

USR PLUS nu negociază pentru împărțirea funcțiilor ci a responsabilității pentru reformă, pentru bună guvernare și pentru transparență.