Anunțuri, Fără categorie, Toate știrile

Moțiunea a trecut. Guvernul PNL a căzut.

Moțiunea a trecut. Guvernul PNL a căzut.

Astăzi au fost 261 de voturi împotriva alegerilor locale în două tururi. Ieri au fost 25 de ordonanţe

Guvernul Orban ştia ca va pica. Apar din ce în ce mai multe confirmări ale blatului PSD + PNL

Alegerile locale se vor desfășura după regulile baronilor locali.

Calea preferată de PNL asta toamnă, de a evita alegerile parlamentare anticipate pe care USR le-a cerut de la căderea guvernului Dancilă, a fost greșită: astăzi, nu avem garanția alegerilor parlamentare anticipate.

Toți baronii locali, indiferent de partid, care au transformat ţara în feude pentru spolierea banului public, au scapăt de votul în două tururi.

Nu le-a plăcut niciodată voința poporului, așa că au făcut toate înțelegerile subterane posibile pentru a părea că vor alegeri locale în două tururi dar să obțină votul într-un tur. S-au înțeles. Au obținut.

Vechea clasă politică s-a luptat pentru a avea primari incompetenți și consilieri locali obedienți.

Vechea clasă politica a votat pentru președinți de consilii județene transformați în baroni și pentru consilieri județeni care nu văd cum pleacă banii publici la firmele de partid.

Am votat pentru alegeri locale în două tururi şi împotriva moţiunii.

Nu abandonăm.
Vom lupta, ca și până acum, împotrivă baronizării României. Împotrivă politizării contractelor cu bani publici. Împotriva politizării învățământului. Împotriva neghiobiilor din administrație. Și în campania electorală la locale și după alegerile locale, chiar și într-un tur. Și la alegerile parlamentare, anticipate sau la termen.

Prea mulți gălăteni au înțeles că așa nu se mai poate și că putem să aducem în administrația locale și cinste și competenţă.

La 30 de ani de la Revoluție, românii merită cu adevărat șansă de a alege între vechi și nou, între ipocrizie și verticalitate, între înțelegeri pe sub masă și principii clare, asumate cu fermitate.

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.bogdanrodeanu.ro