Activitate în circumscripție, Toate știrile

Nici cel mai “amator” zidar nu cred s-ar fi putut gândi la o astfel de soluție.

Dar ei au facut-o si asta înseamnă VIZIUNE, SUSTENABILITATE, PROGRES și EFICIENTA BUGETARA pentru Primăria PSD Galati.
Trist. De neiertat. Si nu o vom face.

Primăria PSD Galaţi construieşte de zor alveole pentru teii betonaţi în parcul de la Spicu. Le construiesc din cărămida şi le umplu cu pamant. DAR PUN PĂMÂNTUL PESTE BETON.

Este și ticăloșie şi prostie.

Ideea era ca teii sa aiba minim 1,4 metri pătraţi de teren în jurul rădăcinii, nu al trunchiului. Primăria PSD Galaţi 
construieşte alveole din cărămizi la o distanţă mai mare de trunchiul copacului şi apoi adaugă pământ ca să acopere betonul.

E doar o înşelătoarie pesedistă. Nu ajută la absolut nimic. Decât la acoperirea betonului. Decât la ştergerea urmelor!
Pământul acela nu ajută copacul cu absolut nimic pentru că rădăcinile sunt sub beton.

Asta e ticaloşia. Şi mai credeau că nu îi vede nimeni. I-am văzut! I-am prins!

Marea problema cu teii, mai ales cu teii bătrâni, aşa cum sunt cei din Parcul Spicu ( au peste 50 de ani ) este că îşi ridică rădăcinile atunci când nu au un sol bun: nu au apă, nu au minerale şi-atunci şi le caută.

Explicaţia din manual este următoarea: “deseori, teii îşi ridică rădăcinile deaspura solului. De obicei, asta se întâmplă din cauza solurilor compactate”.
Asta se întâmplă dacă betonezi şi asfaltezi în jur. Copacul caută apă şi substanţe nutritive.

Alt citat din manual: “întinderea mare a rădăcinilor copacilor poate ameninţa structurile învecinate, sistemele de canalizare şi celelalte plante. Lăsaţi cel puţin 9 metri între copaci sau între copaci şi clădiri, alei şi reţelele subterane de electricitate şi conducte”. Conductele subterane sunt de apă, gaze şi canalizare.

Primăria PSD Galaţi betonează copacii: face exact ceea ce nu trebuie.

Priviţi în fotografii până unde se întind rădăcinile magnoliei de lângă soclul statuii! Cel puţin 5 metri! Degeaba laşi 1,4 metri pătraţi în jurul rădăcinii! Copacul îşi întinde rădăcinile la mult mai mulţi metri!

Aşa că aseară am mers şi am măsurat toţi copacii din alveole din Parcul Spicu. Circumferinţa copacilor şi pământul nebetonat din jur. Aceea este suprafaţa spaţiului care trebuia să fie verde, nu “ghivecele” pe care le construiesc în jurul copacilor betonaţi. Am măsurat. Nu mai au cum să ne păcălească atunci când vor anunţa metrii pătraţi de spaţiu verde de la Spicu.

Buna administraţie înseamnă în primul rând bună funcţionare la costuri corecte şi nu lucrări la prețuri umflate, care doar să “dea bine” în poze. Dar pentru primăria PSD Galaţi contează spoiala, nu buna funcţionare.

USR Galați
www.usr-galati.ro