bogdan rodeanu
Anunțuri, Toate știrile

Noi, parlamentarii USRPLUS, ne-am asumat dubla calitate de reprezentanți

Am avut ieri o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, cu primarul municipiului Galați și cu alți parlamentari gălățeni. Am dezbătut, am schimbat idei și am fost cu toții de acord că Galațiul are nevoie de proiecte și, mai ales, de finanțare pentru a le realiza.

Noi, parlamentarii USRPLUS, ne-am asumat dubla calitate de reprezentanți: ai Galațiului în Camera Deputaților și Senatul României, dar și ai Coaliției de guvernare.

Ne-am afirmat sprijinul în fața administrației publice Galați pentru finanțarea proiectelor demarate de autoritățile locale, astfel încât acestea să fie contractate cât mai repede, în condiții de eficienţă şi calitate la standarde europene.

Am discutat despre Programul Național de Redresare și Reziliență care cuprinde sume foarte mari disponibile pentru proiectele locale. Romania beneficiază de una din cele mai mari sume de bani alocate unui stat mebru UE, aproape 80 miliarde de euro.

În conditiile în care România se confruntă cu o diferență de 100 miliarde lei între cheltuielile asumate și veniturile la Bugetul de Stat, singura șansă reală pentru proiectele Galațiului sunt PNRR și Programele Operaționale.

Galațiul trebuie să profite de această șansă. Trebuie să avem inițiative locale bazate pe proiecte întocmite cu toată seriozitatea și studii tehnice sau de fezabilitate care să certifice credibilitatea inițiativelor și eficienţa proiectelor.

Înainte de orice fel de protocoale sau de neînțelegeri politice, e vorba despre asumarea directă a programului pe care l-am promis gălățenilor care ne-au mandatat, în urma alegerilor parlamentare din această iarnă.

Căutăm, susținem și încurajăm soluții pentru finanțarea proiectelor pentru dezvoltarea Galațiului. Împreună, avem șansa de a le realiza, prin finanțări nerambursabile, pentru că Bugetul de Stat pe 2021 nu este calea noilor investiții. Din el vom acoperi cheltuielile curente ale Statului Român și vom continua proiectele începute, până în momentul în care vom putea muta o parte din ele în PNRR.

Tot din Bugetul lui 2021 vom face și primele cheltuieli și garanții ale Statului Român, până la prima rambursare pe întreg Planul.

Suntem Alianța USRPLUS și ne-am asumat implementarea acestui Plan în cadrul Guvernării.

Va fi un an greu, dar există și voință, și asumare în îndeplinirea promisiunilor făcute cetățenilor.

Avem încredere și știm că România va fi altfel în 24 de luni, pentru că exista speranță. Mai mult de atât, avem și fondurile care să ne permită ca această speranță să devină realitate.

Bogdan Rodeanu

Deputat USR PLUS Galaț

www.BogdanRodeanu.ro