Anunțuri, Fără categorie, Toate știrile

O primă măsură coerentă

O primă măsură coerentă pentru ca criza sanitară să nu se transforme în criză socială sau economică:

Am votat ca părinţii care vor rămâne acasa ca să îşi îngrijească copiii care nu pot merge la scoala ( sau la grădiniţă ) sa fie plătiţi din contribuţia pe care angajatorul o plăteşte statului.

Această criză sanitară nu trebuie să se transforme nici într-o criză economică şi nici într-o criză socială.

Sunt 3.000.000 de elevi care stau acasă pentru că şcolile au fost închise ca măsură preventivă pentru a împiedica răspândirea epidemiei de COVID-19. Şi sute de mii de angajatori care nu pot suporta din banii proprii salariul părinţilor care vor rămâne acasă pentru a-şi îngriji copiii. Şi sunt milioane de parinti care nu pot să meargă la serviciu pentru că nu au în grija cui să îşi lase copiii.

Prevederea iniţială era ca părinţii să poată rămâne acasă doar dacă angajatorul îi plătea zilele libere sau să îşi ia concediu de odihnă sau chiar concediu fără plată.

Mai ales în timpul acestei crize sanitare nu era cinstit nici faţă de părinţi şi nici faţă de angajatori ca statul sa nu contribuie deloc.

Şi nu era deloc bine nici să lăsăm copiii singuri acasă.

Înafară de validarea unui guvern imputernicit cu puteri depline, capabil să aplice măsurile necesare pentru a trece criza sanitară, astăzi mai facem / am mai făcut un lucru extrem de important: să dăm acestui guvern instrumentele legale pentru ca românii să aibă cât mai puţin de suferit în timpul acestei crize.

Şi nu uitaţi: contribuiţi şi voi la prevenirea răspândirii epidemiei prin măsurile individuale de protecţie, în primul rând prin spălarea mâinilor şi evitarea spaţiilor publice aglomerate.

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.BogdanRodeanu.ro