Activitate parlamentară, Anunțuri, Fără categorie, Toate știrile

Parlamentarii se reunesc în sesiune extraordinară, pentru a vota eliminarea pensiilor speciale

Parlamentarii se reunesc astăzi, în sesiune extraordinară, pentru a vota eliminarea pensiilor speciale. Rămâne de văzut dacă proiectul va trece având în vedere disputele din Parlament între PSD și PNL.

USR este singurul partid parlamentar care își dorește realmente eliminarea acestor privilegii. Toate celelalte partide au votat pentru introducerea pensiilor speciale în trecut.

În viziunea USR, pensiile speciale ar trebui desființate, și plafonate cele pentru militari și magistrați, deoarece reprezintă privilegii nejustificate care adâncesc inechitatea socială din România. În plus, acestea ne costă anual peste 2 miliarde de euro din bugetul de stat.

Dovada consecvenței USR privind eliminare a pensiilor speciale este dată de cele două proiectele de lege depuse în septembrie 2017, respectiv octombrie 2017. Primul vizează pensiile speciale ale parlamentarilor, al doilea prevede eliminarea a șapte categorii de pensii speciale și plafonarea pensiilor magistraților și militarilor.

România nu trebuie să mai tolereze un sistem de pensii cu două viteze! Urmăriți, pe pagina USR, dezbaterile de astăzi, începând cu ora 14:00.