Activitate în circumscripție, Toate știrile

Pentru intersecţia de la Şendreni chiar s-a găsit o soluţie!

Acum 2 săptămâni, în urma discuţiilor cu ai noştri colegi de la USR Şendreni, am făcut o solicitare, în calitate de deputat gălăţean, către Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Galaţi de a fi prezent la următoarea şedinţă a acestora pentru a susţine şi a evalua împreună necesitatea identificării unei soluţii viable pentru intersecţia de la intrarea în Şendreni.

Tot acum 2 săptămâni, colegii de la USR Şendreni au demarat procedurile pentru o petiţie publică care să susţina acest demers. Până acum au strâns peste 300 de semnături.

Ieri, joi 29.08, am răspuns invitaţiei conducerii ATOP Galaţi şi am fost prezent la o întâlnire în cursul căreia am discutat împreună cu reprezentanţi ai prefecturii şi ai instituţiilor care au autoritate în gestionarea situaţiei.

A fost o dezbatere complexă din care a rezultat clar că este necesară finalizarea şi implementarea urgentă a unor soluţii care să îmbunătăţească situaţia.

După ani de “ping-pong” cu hârtii desfăşurat până acum între instituţii, şi după multă vreme în care a lipsit comunicarea reala şi corectă a instituţiilor către comunitate am considerat că nu mai era momentul unor alte amânări.

S-a acţionat chiar în această dimineaţă!

Mulţumesc reprezentanţilor Serviciului Rutier din cadrul IPJ Galaţi pentru respectarea termenelor asumate.

Soluţia, care este implementată în momentul de faţă, este propusă de Secţia Drumuri Naţionale Galaţi, singurul organism care are abilitatea şi autoritatea de a o realiza.

Împreuna cu gălăţenii care tranzitează zilnic aceasta intersecţie vom monitoriza atent funcţionalitatea noii soluţii puse în practică şi am certitudinea că, astfel, şi autorităţile locale şi judeţene o vor face.

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.bogdanrodeanu.ro