Anunțuri, Toate știrile

PNL a uitat de solidaritate?

De la debutul crizei guvernul nu face decât să anunțe decizii la care ulterior renunță, când nu renunță le modifică, când nu le modifică, nu le aplică până la capăt.

Azi, premierul Orban a anunțat că șomajul tehnic pentru bugetari și tăierea salariilor demnitarilor ”nu mai sunt de actualitate”. Ce s-a schimbat față de acum două săptămâni? Ce se întâmplă cu solidaritatea demnitarilor? Dar cu pensiile speciale? Practic, doar sectorul privat trebuie să plătească factura pentru criza prin care trecem. Asta se adaugă la răzgândiri despre amânarea termenelor pentru depunerea declarațiilor la ANAF sau plata ratelor în perioada crizei.

Guvernarea “pentru unii mumă, pentru alții ciumă” nu e ceea ce așteaptă românii. PNL trebuie să înțeleagă că acei un milion de oameni ale căror contracte muncă au fost suspendate și sutele de mii care au rămas fără loc de muncă nu au nicio vină.

Factura crizei e a tuturor și trebuie împărțită echitabil. Crearea de categorii de privilegiați nu face decât să creeze inutil tensiuni în societate. Efectele lor le vom simți pe termen lung.