Activitate parlamentară, Toate știrile

Prima zi de buget: 6 amendamente pentru Galaţi respinse în etapa I de oamenii lui Dragnea şi 21% tăiere din bugetul SPP!

Operaţiunea de mutilare a bugetului SPP a fost făcută de oamenii lui Dragnea în Comisiile de Sănătate. Comisiile de Apărare reunite nu au primit niciun amendament în sensul ăsta, ceea ce nu respectă traseul normal al deciziei. Nu le pasă, pentru că decizia a fost luată de Dragnea iar ordinul a fost: ce nu controlăm să nu îşi poată face treaba.

Motivul: marele strateg Dragnea şi prefăcuta lui grijă pentru copii.

Pentru că pesedistul vinde iluzia că SPP avea bugetul prea mare şi nu realitatea că Sănătatea are bugetul prea mic!

Nu s-a gândit nicio clipă că achiziţiile cu un singur ofertant al primariilor PSD costă statul mult mai mulţi bani, cu care am putea avea şi educaţie şi sănătate.

Sunt 21% din bugetul unei instituţii care în prima jumătate de an va asigura pază şi protecţie pentru sute de evenimente şi mii de demnitari din toată Europa care vor veni în România să-i “admire” “realizările” demne de Venezuela. România exercită Preşedinţia Consiliului Europei dar şeful PSD se poartă ca un dictator sud-american.

În altă ordine de idei, mai importantă, am susţinut 2 amendamente pentru bugetul apărarii şi alte 4 pentru bugetul transporturilor. Toate pentru Galaţi. Le voi resusţine mâine în Comisia pentru Buget şi după aceea în plen. Toate pentru Galaţi. Cel mai strâns scor a fost 10 pentru şi 12 împotrivă.

Continuăm şi revin cu detalii.

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.bogdanrodeanu.ro