Anunțuri, Toate știrile

Probabilitate de infectare

Purtarea unei măști sau alte forme de protecție a căilor respiratorii poate salva vieți!

Lângă măsurile recomandate populației încă de la începutul pandemiei de COVID-19, printre care distanțarea socială și spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun, autoritățile au adăugat-o și pe aceea a purtării în spații publice a unei măști medicale ori a uneia improvizate.

În România sunt deja 12 județe în care autoritățile au transformat recomandarea în obligație. Fie pe întreg teritoriul județului, cum este cazul în Prahova, Vrancea, Maramureș, Galați, Iași, Botoșani, Bacău, Alba, Buzău, Vaslui și Suceava, fie doar în anumite orașe, cum este cazul în orașul Simeria din Hunedoara. În majoritatea județelor, măsura este deja în vigoare, în celelalte, a fost adoptată și se aplică începând cu 10 aprilie.

Protecția – mască sanitară, eșarfă, mască de pânză ori de orice alt material – are rolul să îi protejeze atât pe purtători, cât și pe cei din jur, existând studii care arată că poate reduce rata de infectare cu peste 50%.

Nu în ultimul rând, mai ales că se apropie Sărbătoarea Paștelui, să ne amintim constant că statul acasă este cea mai eficientă metodă de a ne proteja și de a-i proteja și pe ceilalți.