Anunțuri, Toate știrile

Proiectul de lege privind înființarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu

Proiectul de lege privind înființarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, „DNA-ul pădurilor”, a intrat pe ordinea de zi a următoarei ședințe de plen a Camerei Deputaților.

Spre deosebire de alte proiecte de lege ajunse la Parlament și, teoretic, motivate de grija pentru pădurile României, inițiativa USR, dacă va fi adoptată, va reprezenta o schimbare radicală în atitudinea statului față de acest subiect.

Vom avea procurori specializați pe infracțiuni de mediu, polițiști dedicați acestor teme și specialiști care să lucreze împreună cu primele două categorii astfel încât să putem scoate România de pe lista țărilor unde nu se face nimic pentru mediu.

Sperăm că și colegii de la alte partide vor accepta că e esențial să schimbăm paradigma și că hoția, traficul de deșeuri și poluarea trebuie să înceteze. O dată pentru totdeauna

De aceea fac apel la toți cei interesați de soarta mediului în România să ne sprijine. Dacă ratăm această oportunitate, vom plăti cu toții prețul. Și îl vom plăti cu sănătatea noastră.

Dan Barna – Presedinte USR