bogdan rodeanu 5
Anunțuri, Toate știrile

Proteste spontane anti-mască

Proteste spontane anti-mască.

Proteste împotriva restricțiilor care nu au alt scop decât să ne ajute să stabilizăm pandemia. Să ne protejăm familiile, prietenii, colegii, concetățenii.

Nu sunt măsuri confortabile. Dar sunt vitale pentru a ne reveni. Pentru a reporni economia. Pentru a ne redobândi confortul social de acum un an și jumătate. Pentru a reveni la normal.

Cu tot respectul pentru libertatea de exprimare, îmi asum ferm faptul ca orice urmă de civism este atenuată de manifestări ca manele în noapte în fața bolnavilor și cadrelor medicale de la Spitalul Județean, claxoane în noapte sau deșeuri menajere aruncate sfidător pe spațiul public.

Nu mai vorbesc de vandalizări ale sediului unui partid politic. Da, e vorba de USR Galați.Au participat la proteste și concetățeni care și-au susținut punctul de vedere, în mod asumat.

Dar am văzut și strategiile unei mișcări politizate în care două partide, PSD și AUR, încearcă să-și împartă dreptul de a face opoziție prin instigări ce sfidează, de multe ori, logica.

AUR aruncă mesaje tulburătoare social, iar PSD Galați se folosește de conturi false pe Facebook pentru a livra mesaje exagerate și toxice.

Și PSD Galați, și conturile de FB AUR încearcă să generalizeze și să arate un scenariu-revoltă împotriva medicilor, împotriva precauției, împotriva sănătații și împotriva normalității.Este o iluzie politică, anormală, și care se termină în gunoi. E un episod menit să distrugă imaginea Galațiului: Galațiul NU este orașul mizeriei, al manelelor și al răcnetelor în loc de argumente civilizate.

Galațiul respectă legea, vrea să se vindece și vrea să evolueze.Gălățenii se dezic de fals, de incultură, de circ și de spontaneitatea cu care se promovează inconștiența și haosul.

Tot noaptea trecută, sediul USR a fost vandalizat ”simbolic”: ani de-a rândul, am curățat gunoiul lăsat de alte partide. Se pare că vechile obiceiuri dispar greu.

Așteptăm momentul în care nu vom mai fi nevoiți să facem curat nici în politică, nici pe stradă. Așteptăm și rezultatele anchetei din urma sesizării făcute către Poliția Galați: dacă legea este cu greu respectată de anumite persoane, consecințele vor fi la fel de grele.

Bogdan Rodeanu

Președinte USR Galați