bogdan rodeanu
Uncategorized

PSD Galați nu poate, nu știe și nici nu încearcă să respecte legea

PSD Galați nu poate, nu știe și nici nu încearcă să respecte legea!

Am sesizat Biroul Electoral Județean pentru că, în lista președinților și locţiitorilor președinților birourilor electorale de secție de votare am identificat persoane care nu au voie să fie în Corpul Experților Electorali.

Și nici lista operatorilor de tabletă din secțiile de votare nu este în regulă.

Nu ai voie să fii soția primarului – a nici unui primar! și să fii operator de tabletă în secția de votare. Dar la Priponeşti s-a întîmplat. Să fim bine înțeleși: ca să fii operator de tabletă ( e persoană care în secția de votare validează buletinul în sistemul electronic de prevenire a votului dublu ) trebuie să ceri să fii. Nu vine Autoritatea electorală să te numească, așa, din senin. Trebuie să faci o cerere.Doamna Borza Mara Adina, soția primarului PSD Borza Lucian, din comuna Priponeşti a solicitat acest lucru – și a fost selectată. Urma să fie operator la alegerile locale! Pentru primar! Soția primarului PSD!

Am sesizat acest lucru către Biroul Electoral Județean.Nici pesediștii din oraș nu respectă nici legea și nici bunul simt.Am sesizat BEJ situația doamnei Didina Borteş. Candidat PSD la alegerile locale în anul 2016 ( teoretic, încă este consilier local supleant ), desemnată de PSD în Consiliul de Administrație al Transurb, membru în comisia județeană de control financiar a Organizației Județene Galați a PSD.Și totuși, doamna Didina Borteş a fost desemnată ca locțiitor al președintelui biroului electoral al secției de votare nr. 5 din Galați. Pe facebook sunt poze cu doamna Didina Borteş făcând campanie la cortul PSD din Mazepa, în urmă cu câteva zile.Adică, în august faci campanie pentru PSD și în septembrie deja nu mai ai nicio apartenţă politică, ești total independentă și impui corectitudine în procesul electoral?!Așa vrea primarul PSD să obțină încă un mandat?!

Repetăm: Autoritatea Electorală Permanentă nu obligă pe nimeni să fie membru în Corpul Experților Electorali. Singur trebuie să ceri asta și spui, sub semnătură, că nu eșți membru de partid și că nu faci campanie pentru nimeni!Doamna Didina Borteş, de la PSD, credea că are voie. I-o fi dat voie PSD dar legea nu permite așa ceva!

Pesediștii au mai făcut-o. Și, din păcate, le-a mers. Am sesizat Biroului Electoral Județean şi cazul domnului Vrămuleţ Sorin Laurențiu. La alegerile europarlamentare de anul trecut, a fost desemnat președinte al Biroului electoral al secției de votare nr. 1, fiind membru în Corpul Experților Electorali. Numai că, la sfârșitul lunii aprilie era în sediul PSD Galați, a ieșit pe stradă cu echipa de campanie a PSD Galați și a făcut campanie electorală pentru PSD.Acum, din nou, domnul Vrămuleţ Sorin Laurențiu a fost desemnat președinte al Biroului Electoral al Secţiei de votare nr. 54.Am cerut Biroului Electoral Județean Galați să fie eliminat și dânsul din Corpul Experților Electorali.PSD, știm că așa ați caştigat alegerile locale până acum. NU MAI MERGE!

Legea este cât se poate de clară. Experții electorali nu trebuie să facă parte dintr-un partid politic și nici să participe la campania electorală!

Nu am oprit verificările. Vom continua, pentru că PSD Galați – și, poate, și alții, nu vor să știe și nici să aplice legea de bunăvoie.Împreună cu voi, îi vom obliga să respecte legea, din 27 septembrie!

Pe 27 septembrie, Respectă-ți viitoru!

Alege Bogdan Rodeanu! Alege USR-PLUS!