Uncategorized

Recursul compensatoriu a fost ABROGAT!

Prin votul dat astăzi, reparăm pentru viitor ceea ce a făcut PSD rău pentru România: legea recursului compensatoriu.

Nimeni nu a votat împotrivă. Au fost, totuşi câteva abţineri: deputaţii PSD Nicolae Bacalbaşa, Florin Iordache şi Remus Borza şi doi deputaţi UDMR.

Ca să îşi scape corupţii de puşcărie, PSD a gândit următoarea schemă: dacă în penitenciar este o celulă în care este, de exemplu, igrasie, toţi deţinuţii din clădirea respectivă, indiferent de fapta condamnată, ieşeau mai devreme. Li se reduceau din pedepse câte 6 zile la fiecare lună. UDMR propusese chiar 9 zile.

Problema era că în timp ce deţinuţii fără resurse erau închişi în condiţii grele ( celule supra-aglomerate, cu igrasie, etc ), deţinuţii cu resurse financiare şi influenţă îşi petreceau “detenţia” în condiţii chiar de huzur. Nu numai corupţi ci şi, de exemplu, interlopi.

Aşa că PSD a reuşit să impună eliberarea tuturor. Doar ca să îşi scape corupţii.

Nu ştiu dacă, după eliberarea înainte de termen, corupţii ajutaţi de PSD au recidivat. Poate doar s-au bucurat de banii furaţi şi nerecuperaţi. Sau poate au continuat să tranzacţioneze resurse publice prin relaţiile de partid.

Însă toţi românii ştiu că au recidivat criminali şi violatori.

Să fim bine înţeleşi: ceea ce am votat astăzi este o lege pentru viitor. Infractorii care se află acum în detenţie vor beneficia în continuare de dărnicia şi de complicitatea PSD. Şi cei care sunt acum în judecată, dacă vor fi condamnaţi, vor beneficia de dărnicia şi de complicitatea PSD.

Aşa că, pe lângă votul de astăzi, trebuie să mai facem şi alte lucruri: penitenciare noi şi programe de reeducare, ca să dau doar două exemple.

Şi să sancţionăm PSD nu doar pentru că a iniţiat, susţinut şi orchestrat această lege, imediat după ce au câştigat alegerile din 2016 dar şi pentru ipocrizia cu care au votat acum împotriva propriei legi.

Pentru că, atâta timp cât nu s-a confruntat cu votul românilor, pesediştii nu s-au sinchisit de sângele victimelor. Au ignorat protestele noastre din Parlament. Au ignorat protestele românilor din stradă. Au ignorat victimele. Au vrut să-i scape pe corupţi de puşcărie şi i-au scăpat iar pentru asta, oameni obişnuiţi au plătit cu sânge, cu suferinţă sau chiar cu viaţa.

Pentru România, este un vot care nu trebuia să fie dat: legea recursului compensatoriu, aşa cum a impus-o PSD, nu trebuia să existe. Pentru cei care cred în ideea de justitie este un vot corect: am arătat că putem să reparăm. Dar pentru victimele recidivistilor eliberaţi de PSD este prea târziu.

Bogdan Rodeanu
Deputat USR Galaţi
www.bogdanrodeanu.ro