bogdan rodeanu
Anunțuri, Toate știrile

România este membră NATO încă din 2004.


De atunci, s-a dovedit a fi un partener de încredere, un sprijin real și, mai mult decât atât, un membru activ în alianță.În acest moment, prezența Rusiei în Marea Neagră e din ce în ce mai vizibilă.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, întrebat despre o posibilă amenințare din partea Federației Ruse, a răspuns: „Nu ne simţim ameninţaţi. România este aliat NATO, face parte din Alianţă

– cea mai de succes şi cea mai puternică alianţă militară din istorie

– nu ne simţim ameninţaţi, dar, în acelaşi timp, suntem îngrijoraţi când vedem o dislocare masivă de militari, o asemenea demonstraţie de forţă militară în regiune.

Nu putem să nu ne întrebăm care este motivul pentru acest lucru, ce tip de îngrijorare vrea să transmită Rusia către noi, în calitate de aliaţi NATO din regiune”.E de la sine înțeles că nimeni nu-și dorește transformarea Mării Negre într-un ”lac rusesc”.

La fel de la sine înțeles e și faptul că, datorită aliaţilor NATO, Marea Neagră e parţial şi un ”lac” NATO.Securitatea din zona Mării Negre este parte integrantă a securităţii NATO, iar România va face tot ce îi stă în putință pentru a o asigura.

Bogdan Rodeanu

Deputat USR PLUS Galați

www.BogdanRodeanu.ro